Începutul lunii iunie coincide cu acțiunea de selecție pentru constituirea la Oradea a unei secții de handbal feminin a Academiei de Handbal DVSC Debrecen. De pregătirea fetelor cu vârste între 12 și 19 ani se vor ocupa Devid Munea și Cipriana Petric, care și-au început cariera în antrenorat în urmă cu aproape trei ani la clubul juvenil Triumph Oradea.

Atât Devid, cât și Cipriana au fost ani la rând jucători reprezentativi la echipele de handbal masculin CSM, respectiv feminin CSU Oradea. „Sunt doi antrenori tineri, pasionați și preocupați să se implice în acest proiect ambițios care își propune revitalizarea handbalului feminin în Oradea la nivel juvenil și de senioare. Nu ascund faptul că în perspectivă vizăm participarea cu echipa Academiei în Liga Națională de handbal feminin”, a afirmat Pavel Mercea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal (AJH) Bihor și fondatorul clubului HCM Oradea, partenerul Academiei de Handbal DVSC Debrecen în acest proiect.

Selecția va avea loc pe 1 iunie, la ora 10.00, iar prezenţa la acţiune se va face cu echipament sportiv propriu. De menționat că sportivele vor beneficia de teste rapide Covid-19, pachet cu mâncare și apă pentru ziua respectivă. Informaţii suplimentare şi înscrieri se pot obţine la numerele de telefon 0751/654.412 sau 0751/337.886.

„Handbalistele selectate vor beneficia pe lângă înscrierea la un liceu sportiv, de bursă de studii, cazare și masă, antrenamente la nivel de primă ligă, participare la competiții de top și bineînțeles de educație școlară de calitate”, a adăugat Pavel Mercea.