Echipa de polo masculin CSM Oradea dispută astăzi şi mâine, la Belgrad, cele două jocuri din prima fază de calificare a LEN EuroCup după ce a părăsit preliminariile Ligii Campionilor desfăşurate luna trecută, în Budapesta.

Sportivii pregătiţi de către Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu se află la Belgrad unde astăzi, de la ora 20.00, cu Novi Belgrad, şi mâine, tot de la aceeaşi oră, cu Sintez Kazan, îşi joacă şansa de a se califica în următoarea fază a LEN EuroCup. „Delegația orădeană cuprinde întreg lotul de jucători și staff-ul tehnic. Astfel, după turneul susținut săptămâna trecută la București, personalul sportiv al echipei a fost supus testului Covid 19, obligatoriu pentru ieșirea din țară și pentru participarea în bula din Serbia. Rezultatele jucătorilor și ale componenților staff-ului tehnic au fost negative”, transmite CSM Oradea prin intermediul paginii sale de internet.

Vicecampioana României a fost reprartizată în cadrul Grupei H din LEN EuroCup în compania a două echipe redutabile: Novi Belgrad, reprezentata polo-ului sârbesc, şi Sintez Kazan, echipă din Rusia cu care CSM Oradea a pierdut recent la Budapesta într-un meci de clasament în preliminariile Ligii Campionilor. Totuşi, trebuie menţionat faptul că orădenii au făcut practic doar act de prezenţă în Capitala Ungariei, unde nu au putut fi prezenţi mai mulţi jucători din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iar cei care au jucat veneau după două săptămâni fără antrenament efectuat. Doar primele două clasate la finele turneului de la Belgrad se vor califica în faza următoare a competiţiei, sistemul de desfăşurare find „fiecare cu fiecare”.