Echipa cu cea mai scăzută medie de vârstă din Liga a III-a, Seria 10, Luceafărul Oradea, şi-a reluat ieri pregătirile pentru un retur care se anunţă dificil. La prima întâlnire din 2021, antrenorul principal Ciprian Dianu a avut la dispoziţie un lot numeros, format din jucători foarte tineri.

33 de jucători la primul antrenament

Luceafărul iernează pe primul loc în serie, dar principala preocupare rămâne şi pentru partea a doua a campionatului promovarea jucătorilor tineri şi lansarea lor spre eşaloane superioare. „Mergem în continuare pe linia promovării copiilor din Bihor şi la formarea lor pentru a face mai apoi pasul spre echipe din ligi superioare. Pentru retur ne propunem ca jucătorii noştri să crească în joc, să practicăm un fotbal bun şi, de ce nu, să urcăm şi în clasament”, a afirmat Ciprian Dianu, care este ajutat de „secundul” Novak Roland, antrenorul cu portarii Ioan Pap-Deac şi maseurul Mihai Cherman.

Trei plecări şi mulţi în probe

Momentan, în lotul Luceafărului se află 33 de jucători, dar până la începerea returului vor rămâne maximum 23. Deocamdată, trei dintre jucătorii utilizaţi în sezonul de toamnă, Sorin Ban, Carlos Covaciu şi Darius Marina şi-au manifestat dorinţa de a juca în altă parte. În probe au venit o serie de juniori de la LPS Bihorul şi Viitorul Oradea.

Programul precompetiţional cuprinde şi câteva meciuri amicale, cu CAO (31 ianuarie), Foresta Tileagd (6 februarie), Minaur Baia Mare (10 februarie), Sportul Şimleu (13-20 februarie).

Lotul prezent la reunire: Nergheş Eduard, Răileanu Robert, Mudura Marco, Mihelea Felix, Laza Denis, Pintilie Rareş, Gondor Alex, Farcaş Andrei, Gunie Răzvan, Drăgan Flaviu, Hogaş Ştefan, Ştef Raul, Gheban Darius, Tămaş Raul, Higyed Erik, Baicu Andrei, Ahmed Humadi, Jurcuţ Alex, Lacatâş Adrian, Lăsconi Daniel, Toderici Răzvan, Tomuţ Alex,  Balogh Marius, Coţolan Adrian (Viitorul), Pop Alexandru (Sepsi II), Petrică Andrei, Cristian Măgureanu, Mădălin Drăgan, Nicolae Goilean, Mario Abagiu, Schipko Alexandru, Cristian Agrina (LPS Bihorul).

 

S-a reunit şi CSC Sânmartin

Tot ieri s-a reunit şi CSC Sânmartin, ocupanta locului 7 în seria a 10-a. Cu o excepţie, lotul este acelaşi care a încheiat primele zece etape. A plecat golgeterul Sergiu Pop, la SCM Zalău, şi a venit Mădălin Popa, de la Şoimii Lipova. La începutul lunii februarie, echipa pregătită de Cosmin Bodea şi Ciprian Fiter va efectua un cantonament în localitate.