Luceafărul Oradea şi-a aflat ieri adversara din barajul de menţinere/promovare în Liga a III-a. Echipa orădeană va juca într-o dublă manşă, cu Rapid Jibou, câştigătoarea minicampionatului Ligii a IV-a din Sălaj.

Primul meci, în Sălaj

Meciul tur va avea loc duminică, la Jibou, de la ora 18.00, iar returul, peste o săptămână, la Sânmartin, de la ora 17.30. Adversara bihorenilor a câştigat şase partide şi a pierdut una în minicompetiţia de Liga a IV-a din judeţul vecin, pe care a câştigat-o după o pauză de 8 ani.  Este jibouană este antrenată de Emil Ionaș, iar cei mai experimentaţi jucători sunt Adrian Noțigan, Mihai Bode, Gabriel Ţiriac sau Flaviu Bărnuţiu, toţi cu prezenţe în ligile a treia sau chiar a doua. 

"Abordăm jocurile cu optimism"

Luceafărul a încheiat pe ultimul loc în seria a 10-a, cu doar 8 puncte în 18 etape, dar are prima şansă în această confruntare prin prisma pregătirii fizice şi a experienţei superioare la nivelul Ligii a III-a acumulată în acest sezon de tânăra echipă antrenată de Ciprian Dianu şi Ioan Pap-Deac.

"Tratăm meciurile cu maximă seriozitate. Nu subestimăm sub nico formă adversarul. E clar că dacă s-a înscris pe acest drum, obiectivul lor este promovarea în Liga a III-a. Din primele date, am aflat că Rapid este o echipă omogenă cu jucători experimentați. În ceea ce ne privește, victoria din ultima etapă a campionatului, cu CAO, ne-a dat încredere și ne-a ridicat moralul, astfel că abordăm cu optimism meciurile de baraj", a afirmat Ciprian Dianu.

În această fază se întâlnesc 21 de campioane județene și cele mai slabe 21 de echipe din acest sezon de Liga 3 încheiat înainte de Paște (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii).

Echipele calificate din prima etapă au fost şapte regiuni de câte şase echipe, fiecare conţinând câte trei cluburi de Liga 3 şi trei campioane judeţene.  Luceafărul Oradea a fpcut parte din regiunea 7 alături de Progresul Șomcuta Mare (Maramureș), CS Ocna Mureș (Alba) - venite din Liga 3, CS Iernut (Mureș), CSM Sighetu Marmației (Maramureș) și Rapid Jibou (Sălaj) - campioane în Liga IV.

 

Programul complet al jocurilor:

Regiunea 1

Dinamo Bacău - Bradu Borca

CSM Pașcani - CSM Vaslui

AFC Odorheiu Secuiesc - Viitorul Liteni

 

Regiunea 2

Team Săgeata - Avântul Valea Mărului

Sportul Chiscani - CSO Ovidiu

CS Făurei - CSM Fetești

 

Regiunea 3

ACSM Oltenița - Petrolul 95

Rapid Buzescu - Recolta Gheorghe Doja

Academica Clinceni 2 - Viitorul Domnești

 

Regiunea 4

CS Balotești - Real Bradu

Concordia Chiajna 2 - ACSM Codlea

AFC Băbeni - Kids Tâmpa Brașov

 

Regiunea 5

Universitatea Craiova 2 - Voința Lupac

Dunărea Calafat - Progresul Ezeriș

Viitorul Șimian - Minerul Costești

 

Regiunea 6

Industria Galda - Pobeda Star Bișnov

AFC Hermannstadt 2 - Frontiera 2004 Curtici

CSA Aurul Brad - Fortuna Becicherecu Mic

 

Regiunea 7

Rapid Jibou - Luceafărul Oradea

CS Ocna Mureș - CS Iernut

Progresul Șomcuta Mare - CSM Sighetu Marmației

 

Dinamo Bacău (Bacău), Petrolul 95 Ploiești (Prahova), Real Bradu (Argeș)  au disputat un tur preliminar în care au învins Academia de Fotbal Viitorul Cluj (Cluj), scor 6-5, după lovituri de la 11 metri; FC Avrig (Sibiu), scor 4-0, respectiv Victoria Carei (Satu Mare), scor 3-0.