Clubul Sportiv Basti Box Salonta a fost reprezentat de 6 sportivi la Campionatul Naţional de box pentru tineret care s-a desfăşurat recent la Bacău. Dintre aceştia s-a remarcat Szucs Istvan, cel care a devenit campionul categoriei 75 kg.

Competiţia a adunat la start peste 100 de practicanţi ai boxului de la 51 de cluburi din întreaga ţară. Cel mai important rezultat al clubului salontan de box condus de către Sebastian Silaghi a fost titlul naţional cucerit la categoria 75 kg de către Szucs Istvan, probabil cel mai important sportiv al clubului. Tânărul pugilist bihorean a reuşit să câştige finala în faţa unui sportiv din Târgovişte, Angelo Arghira, cel care avea în palmares titlul naţional al categoriei 75 kg cucerit anul trecut, dar la categoria de vârstă juniori. Tânărul pugilist salontan şi-a trecut astfel în CV cel de-al treilea titlu de campion naţional după cele cucerite în 2020, atunci când Istvan a devenit campion naţional al României la categoria de vârstă cadeţi, şi 2022, atunci când salontanul a devenit campionul Ungariei la juniori, sportivul având dublă cetăţenie.

Basti Box Salonta a mai cucerit două medalii de bronz la întrecerea desfăşurată la Bacău prin sportivii Emeric Francisc Chirică și Sebastian Sziladi, ambii urcând pe ultima treaptă a podiumului la categoria de greutate 63,5 kg. Ceilalţi pugilişti legitimaţi la Basti Box Salonta care au concurat la Bacău dar fără a cuceri medalii, clasându-se pe locul al 5-lea, au fost: Marius Dumitru (57 kg), Pavel Dragman și Marian Onuță (67 kg).