Baschetbaliștii orădeni joacă astăzi, de la ora 17.00 (FIBA TV pe YouTube), la Istanbul, în compania echipei Besiktas, chiar în arena acesteia. Partida se anunță a fi extrem de complicată, între o formație orădeană cu probleme în a gestiona competițiile desfășurate sub formă de turnee, și o reprezentantă a baschetului turcesc, unul dintre cele mai puternice din Europa.

Nivelul optimismului înaintea acestei partide nu poate fi extrem de ridicat în condițiile în care formația orădeană vine după o înfrângere (79-84) suferită chiar în propria arenă în dauna unei echipe, SCM U Craiova, care nu reprezintă o forță în campionatul României. Mai mult, adversara de astăzi a roș-albaștrilor este a 8-a clasată în campionatul Turciei, dar care din 22 noiembrie anul trecut a pierdut doar două jocuri dintr-un total de 10 disputate reușind să învingă, cu doar 9 zile în urmă, în deplasare, pe puternica Fenerbahce Istanbul, cea mai în formă echipă din Euroligă cu 5 victorii consecutive obținute în întrecerea numărul 1 de pe Bătrânul Continent. Printre cei mai importanți baschetbaliști ai acestei formații sunt Joel Berry, James Blackmon și Sehmus Hazer, cei trei fiind artizanii ultimului succes obținut sâmbătă, în campionatul intern, victoria 82-64 reușită pe propriul teren cu Galatasaray Istanbul. Așadar, nu sunt indicii care să ne facă prea optimiști înaintea acestei partide, dar cum îl cunoaștem pe antrenorul Cristian Achim, cu siguranță va face tot posibilul pentru a-și mobiliza la maximum elevii într-o competiție europeană acolo unde îți poți arăta cu adevărat dimensiunea propriei valori.

Oradea și Besiktas Istanbul fac parte din Grupa D, alături de bulgarii de la Balkan Botevgrad și CSU Sibiu, cele două formații urmând a se duela tot astăzi, dar de la ora 14.00 (FIBA TV). De menționat că bihorenii, atât la plecarea din țară, cât și la sosirea din Turcia, au fost testați în vederea depistării eventualelor cazuri de Covid 19. Din fericire, rezultatele tuturor au fost negative, astfel că roș-albaștrii s-au putut antrena în frumoasa sală BJK Akatlar Arena, gazda jocurilor din Grupa D a FIBA Europe Cup. Primele două clasate și posibil locul 3 (cele mai bune patru din totalul de șase locuri 3) se califică în faza următoare a competiției.