Fabrica de Sport din Cluj-Napoca a găzduit pe 19 ianuarie prima ediţie a Galei Futnetului Românesc (denumirea internaţională a cunoscutei ramuri sportive tenis cu piciorul) în cadrul căruia au fost premiaţi sportivi, antrenori, dar şi conducători bihoreni.

 

Evenimentul moderat de către jurnalistul Cristian Ghena s-a desfăşurat într-un decor de familie şi a debutat cu o introducere, care a cuprins aspecte legate de istoria tenisului cu piciorul, în lume și în România. S-a vorbit apoi despre performanțele obținute de România în competițiile internaționale, precum și de statutul Asociației de Futnet, în comparație cu restul instituțiilor sportive, de profil sau generale. În noiembrie 2016, CS Tengo Salonta a reprezentat cu succes România în cadrul Campionatelor Mondiale de la Brno, acolo unde Georgel Bobiş a cucerit medalia de argint la simplu, echipa de dublu a disputat finala mică, încheind pe locul patru, iar cea de triplu, pe locul cinci, avându-i în componenţă pe salontanii Georgel Bobiş, Alex şi Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Ács Krisztián şi Denis Purjea.

Primele premii, dublate și de un bonus financiar, au fost acordate de către Teofil Câmpean, director la Rondocarton Cluj-Napoca. Acesta l-a premiat pe Paul Negru, cel mai bun organizator de turnee, dar și pe Alex Sorean, cel mai bun junior, respectiv Georgel Bobiș, cel mai bun senior. Au primit premii simbolice, constând în trofee superbe, oameni și instituții care s-au remarcat, prin activitatea lor, în anul 2016: Alexandra Petricaș (cea mai bună jucătoare), Vasile Sorean (cel mai bun antrenor), Gheorghe Grădinaru și Ion Zârnă (premii de excelență pentru întreaga activitate), Daniel Săsărman (cel mai bun arbitru), Tengo Salonta (cea mai activă comunitate), Simex Șimleul Silvaniei (cea mai activă comunitate nou înscrisă), Gabriel Voicu (cel mai activ promotor), Fabrica de Sport Cluj (cea mai activă instituție organizatoare de competiții de tenis cu piciorul), Traian Pop (titlu de excelență pentru întreaga activitate), Petru Boroș și Cristian Ghena (titlu de excelență în jurnalism pentru întreaga activitate), Vlad Măcicășan (jurnalistul anului). Un premiu necuprins în scenariu a fost cel acordat de către Daniel Săsărman, pentru investitorul anului, nominalizat fiind Sorin Bogdan.

„Salonta rămâne un punct de reper în tenisul cu piciorul mondial, drept dovadă şi rezultatele obţinute la Mondiale. Disputa pentru medalii devine, însă, din ce în ce mai acerbă şi trebuie să investim şi în România, ca să putem ţine pasul cu adversarii noştri. Le mulţumim pentru susţinere Primăriei şi Consiliului Local Salonta, sponsorilor noştri, dar şi suporterilor. Am subliniat de fiecare dată că noi jucăm pentru Salonta” – a declarat Vasile Sorean sr., conducătorul clubului Tengo şi antrenorul lotului de seniori şi juniori.

În cadrul aceluiași eveniment, România și-a anunțat candidatura oficială pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Futnet, ediția 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Noul preşedinte al asociaţiei, Sorin Bogdan a vorbit și despre alte proiecte de anvergură, anunţând proiectul unei Academii de tenis cu piciorul, care să poarte numele profesorului ploieștean Octavian Bălteanu.