FC Bihor se bazează pe un buget generos la revenirea în liga secundă după o absenţă de nouă ani. Clubul orădean a anunţat o finanţare de  1.842.800 de euro pentru sezonul 2024-2025 cu obiectiv de menţinere în Liga a II-a şi consolidarea unui nucleu de jucători care să permită, pe viitor, accederea în primul eşalon.

 

842.000 de euro de la autorităţi, restul din surse atrase

La cota de finanțare acordată de Municipiul Oradea, care se ridică la suma de 642.800 de euro, se mai adaugă sursa de finațare pusă la dispozițe de Consiliul Județean Bihor, în valoare de 200.000 de euro. Diferența până la 1.842.800 de euro va fi acoperită din alte surse de venit precum vânzările de bilete și abonamente, sponsorizări, vânzări de materiale promoționale și prestări servicii, alături de venituri de la FRF și TV.

„Faptul că echipa noastră a promovat în Liga a II-a este un motiv de mândrie și ne obligă să ne adaptăm noilor cerințe și obiective. Majorarea bugetului Asociației Club Sportiv Fotbalistic Oradea este esențială pentru a susține performanța echipei și pentru a continua dezvoltarea sportului în orașul nostru. FC Bihor este în acest moment un club fără datorii și care funcționează transparent, ceea ce cred că îl face atractiv pentru potențiali investirori privați. Pentru sănătatea unui club de fotbal este foarte important ca sursele de venit atrase din zona privată să fie mai mari decât cele obținute din surse publice”, a afirmat Florin Birta, primarul Oradiei, într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa Consiliului Local Oradea.

 

CSA Steaua, „campioana” financiară a ediţiei trecute

În ediţia trecută din Liga a II-a, conform unei analize făcute de Gazeta Sporturilor, cel mai mare buget l-a avut CSA Steaua Bucureşti - 1,6 milioane de euro, clasată pe locul 7, urmată de CSC Şelimbăr - 1,3 milioane de euro, situată pe locul 1, dar fără drept de promovare, şi de Corvinul Hunedoara - 1,2 milioane de euro, care a încheiat pe locul 2, fără posibilitatea de a promova, şi a câştigat Cupa României. Cluburi precum CSM Reşiţa sau CSM Slatina, clasate în partea a doua a ierarhiei, pe locurile 12-13, au dispus de bugete de 800.000, respectiv 900.000 de euro.