Baschetbaliștii orădeni dispută astăzi, cu începere de la ora 19.00 (în direct pe canalul de YouTube Basketball Champions League.), în Antalya, meciul cu echipa scoțiană Caledonia Gladiators contând pentru turul întâi al preliminariilor pentru accederea în grupele Ligii Campionilor.

Formatul competiției prevede pentru bihoreni disputarea acestui turneu preliminar de calificare în grupele Ligii Campionilor. Pentru a-și atinge obiectivul, roș-albaștrii trebuie să câștige toate cele trei tururi preliminare, situația extrem de complicată având în vedere valoarea participantelor la competiție.

 

Campionatul Marii Britanii nu e printre cele mai puternice

În prima partidă, CSM CSU Oradea va trebui să debășească echipa Caledonia Gladiators, o formație scoțiană care activează în campionatul Marii Britanii acolo unde, în ediția trecută, a terminat pe locul al treilea sezonul regulat dar a fost eliminată în minimum de meciuri (0-2) din primul tur al playoff-ului. În Cupa Marii Britanii „gladiatorii” s-au oprit în semifinale fiind învinși de London Lions, forța dominantă a baschetului britanic. „Pe plan continental scoțienii au evoluat în calificările Basketball Champions League, fiind învinși de Fribourg Olympic în primul tur. Ulterior s-au alăturat FIBA Europe Cup, acolo unde au înregistrat două victorii în fața lui CSU Sibiu și au obținut un bilanț general de 3-3 în sezonul regulat, ratând calificarea în TOP 16”, informează CSM Oradea.

 

Lot remaniat masiv în această vară

În ceea ce privește lotul de jucători, Caledonia a renunțat în această vară la trei dintre primii cinci marcatori ai echipei, iar asta nu poate fi decât o situație dătătoare de speranțe pentru bihoreni câtă vreme jucătorii aduși (din Portugalia, liga a doua din Spania și un debutatnt la seniori) nu sunt de cel mai înalt nivel.

Bihorenii au făcut deplasarea în Turcia pe parcursul zilei de duminică pentru a avea cât mai mult timp de adaptare la condițiile de joc oferite de arena în care se va desfășura acest meci de calificare. O situația îmbucurătoare față de sezonul trecut este faptul că toți jucătorii sunt apți din punct de vedere medical pentru acest prim joc.

Având în vedere că echipa de polo a CSM Oradea a reușit să se califce în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 11 ani câștigând cu victorii pe linie turneul preliminar pe care l-a găzduit, baschetbaliștii au astfel o ambiție în plus din acest punct de vedere.

 

Traseul orădenilor pentru accederea în grupe

CSM-ul va mai efectua un antrenament în dimineața acestei zile, urmând ca în cursul serii, de la ora 19:00, să fie programat primul angajament al confruntării cu Caledonia Gladiators. Învingătoarea avansează în semifinalele turneului, urmând ca joi (19.09), de la ora 19:00, să întâlnească pe PAOK Salonic (Grecia). Una dintre aceste echipe va avansa în finala turneului, acolo unde sâmbătă (21.09), de la ora 21:30, să se dueleze cu formația provenită de pe cealaltă jumătate de tablou. Acolo se află Cholet Basket (Franța), Heroes Den Bosch (Olanda) și Aliaga Petkimspor (Turcia). Câștigătoarea turneului avansează în grupele Ligii Campionilor. Dacă nu câștigă turneul de la Antalya, CSM CSU Oradea va juca în FIBA Europe Cup.