Dezamăgitoare în turneul FIBA Europe Cup de la Istanbul, CSM CSU Oradea continuă totuși parcursul european în această competiție. Orădenii au înregistrat o victorie în meciul de debut (79-70) cu Besiktas, urmată de două eșecuri (55-58 cu Balkan Botevgrad și 70-78 cu CSU Sibiu), dar, până la urmă, jocul rezultatelor le-a fost favorabil, prinzând in extremis ultimul loc calificant.

 

Ajutor de la vecini

După eșecul cu Sibiul, speranțele la calificare păreau năruite, dar o victorie surprinzătoare a bulgarilor de la Balkan Botevgrad, scor 74-71, asupra lui Besiktas, a menținut formația orădeană pe locul 3 în grupă. Pentru a se număra printre cele 16 calificate, CSM U Oradea mai avea nevoie de un rezultat favorabil. Mai precis de o victorie a echipei Szolnok Olaj KK, unul dintre partenerii tradiționali de pregătire ai roș-albaștrilor în ultimii ani, asupra portughezilor de la Sporting Lisabona în chiar ultimul joc al acestei faze din FIBA Europe Cup.

Spre deosebire de formația lusitană, gruparea maghiară nu mai avea nicio șansă de calificare, dar a tratat serios partida, câștigând-o cu 78-67! Un deznodământ exact pe placul orădenilor, incluși în clasamentul locurilor 3 cu un bilanț de 0-2 și o diferență de coșaveraj de -11, ca urmare a eșecurilor cu Balkan Botevgrad (scor 55-58) și BC CSU Sibiu (70-78). Rezultatul cu Besiktas Istanbul s-a anulat în clasificarea echipelor de pe locurile 3 în cele șase grupe datorită faptului că două grupe au cuprins doar trei formații participante. Roș-albaștrii au devansat pe Donar Groningen (Olanda, 0-2 și -13), respectiv pe Szolnok Olajbanyasz (Ungaria, 0-2 și -27). Celelalte calificate de pe locul 3 au fost Rilski Sportist (o victorie și o înfrângere), Anwil (o victorie și o înfrângere) și Belfius-Mons Hainaut (două înfrângeri și coșaveraj -5).

 

Posibilii adversari

Câștigătoarele grupelor, Arged BMSLAM Stal (POL), BC CSU Sibiu (ROU), BC Dnipro (UKR), BC Parma (RUS), BC Prometey (UKR), Iraklis BC (GRE), Ironi Ness Ziona (ISR), Fribourg Olympic (SUI) se vor afla în prima urnă valorică la tragerea la sorți de miercuri după-amiază (ora 15.00). Cu una dintre aceste echipe, mai puțin BC CSU Sibiu, pentru că formaţiile care s-au întâlnit în grupe nu se vor putea confrunta şi în faza următoare, se va duela CSM CSU Oradea în optimile de finală.

Pe lângă gruparea orădeană, în urna a doua valorică se mai regăsesc Anwil (POL), BC Balkan (BUL), BC Kyiv Basket (UKR), Belfius Mons-Hainaut (BEL), CSM CSU Oradea (ROU), Heroes Den Bosch (NED), Rilski Sportist (BUL), UNAHOTELS Reggio Emilia (ITA)

Faza optimilor de finală se joacă împreună cu meciurile din sferturi, în patru locații, încă nestabilite, la fel ca grupele FIBA Europe Cup, în perioada 23-25 martie. Competiția se va încheia cu un turneu Final Four, care se va desfăşura în luna aprilie.