În ultima şedinţă din această lună, Comitetul Executiv al AJF Bihor a fixat principalele repere ale sezonului 2022-2023 la toate nivelurile. Campionatele de seniori vor începe la sfârşitul lunii august, dar sezonul va fi deschis de meciurile din Cupa României.

Primele meciuri oficiale, în 6-7 august

Campionatele Ligilor a IV-a şi a V-a vor debuta pe 27-28 august, iar cele de copii şi juniori, în perioada 9-11 septembrie. Cupa României va începe pe 6-7 august, urmând ca pe 13-14 și 20-21 august să fie programate următoarele două tururi. Atât Liga a IV-a, cât şi a V-a vor fi structurate în continuare pe două serii, conform criteriului geografic, cu menţiunea că în play-off-ul eşalonului patru vor accede opt echipe, câte patru din fiecare serie.

Şapte înlocuiri la Liga a V-a

La Liga a V-a vor fi permise şapte înlocuiri de jucători pentru fiecare echipă în maxim trei opriri ale jocului, pauza dintre reprize neconsiderându-se oprire.

Echipele se pot înscrie în competițiile organizate de AJF Bihor între 11 și 22 iulie. Echipele nou promovate în Liga a IV-a vor plăti, pe lângă taxa de înscriere, și garanția de 1.000 lei. Vor fi acceptate în competiții doar echipe care nu au datorii către AJF Bihor. Echipele participante în campionatele de juniori vor fi scutite de plata taxei de participare.

Fără CIS, afară din play-off

Cluburile care nu dețin Certificat de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului nu vor avea drept de participare în play-off, urmând ca locul acestora să fie luat de echipele clasate pe următoarele locuri care îndeplinesc condițiile. De asemenea, echipa campioană care nu participă la barajul de promovare în Liga a IV-a  nu va avea drept de participare în play-off-ul pentru stabilirea campioanei următoarei ediții de campionat.

Cu acest prilej, forul executiv a luat act de neparticiparea Viitorului Borş la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. „Asociația Județeană de Fotbal Bihor a luat act, cu surprindere, dar și cu regret, de decizia CS Viitorul Borș, privind neparticiparea la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a din cauza lipsei resurselor financiare. Apreciem gestul echipei campioane, de a face această informare înainte ca barajul să fie programat de Federația Română de Fotbal. Respectăm deciziile membrilor afiliați și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toate cluburile de fotbal din Bihor, problemele fiind cauzate în mare parte de efectele pandemiei asupra bugetelor de care dispun echipele. Dorim, însă, ca pe viitor, să prevenim apariția unor situații similare, de aceea vom modifica regulamentul de organizare a campionatului Ligii a IV-a, pentru a ne asigura că echipa care va câștiga campionatul, va reprezenta județul Bihor la barajul de accedere în eșalonul trei al fotbalului românesc şi va ținti promovarea”, se menţionează într-un comunicat semnat de Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Transferuri până în 5 septembrie

Perioada de transferuri din această vară a început în 14 iunie şi se va încheia în 5 septembrie, atât la seniori, cât și la juniori.

Meciurile Cupei României se vor disputa tot într-o singură manșă pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Finala Cupei României se va desfășura la Diosig, data exactă urmând să fie stabilită în momentul definitivării programului.

În altă ordine de idei, cluburile nu vor avea posibilitatea de a recuza arbitrii și observatorii.