Circa 120 de arcaşi au concurat zilele trecute la Sălard, în cadrul primei etape a celei de-a X-a ediţii a Campionatului Judeţean de tir cu arcul. Cele mai disputate categorii au fost cele de barebow, arc tradiţional replică istorică şi bowhunter.

La barebow seniori, trofeul a fost adjudecat de Marin Darna (Menumorut Biharia), urmat de Szekely Zoltan şi Victor Şiclovan, iar la arc tradiţional s-a impus Fegyver Laszlo. Kis Nagy Zoltan a cîştigat detaşat categoria de arc din materiale naturale, iar Mihai Mangu pe cea de bowhunting.

Revenit în competiţii după o îndelungată absenţă, multiplul campion naţional la arc tradiţional, Ovidiu Lesei, s-a clasat pe locul 3 la categoria sa, fiind învins de colegul său de club Nicolae Grecu. De la Clubul Sportiv Redpoint au participat doar doi sportivi, Sebastian Boşca-David şi Sebastian Neagrău, singurii care trag la categorii compatibile cu aceste competiţii.

Anul acesta, numărul etapelor campionatului judeţean de tir cu arcul a crescut, urmând să aibă loc 7 concursuri plus finala. Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul va avea loc în 20 mai, urmată de Cupa Redpoint în 24 iunie (Oradea), Cupa SAV în 15 iulie (Cociuba Mare), Cupa Menumorut (Biharia), Memorialul " Győri Jakab" (Salonta), apoi Cupa Cetăţii şi finala în 7 octombrie (Oradea).

În Bihor se derulează, încă din 2014, unicul campionat judeţean de tir cu arcul din România.