De când se află la coordonarea secţiei de scrimă din cadrul LPS Bihorul, Andrei Timoce reuşeşte să producă rezultate prin intermediul sportivilor pe care îi pregăteşte. Asta s-a întâmplat şi cu echipa de juniori a LPS Bihorul care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de spadă pe echipe.

Campionatele Naţionale de juniori şi cadeţi la spadă pe echipe au avut loc recent în Capitală unde echipa LPS Bihorul a reuşit să performeze în întrecerea juniorilor. Aşadar la categoria U20 (juniori), formaţia LPS Bihorul, în formula Gabriel Popa, Vlad Naghi, Claus Sebesan şi Raul Tufan, a ajuns până în semifinale şi apoi a câştigat finala mică. Un fapt care demonstrează emulaţia pe care profesorul Andrei Timoce a creat-o în jurul acestei discipline la LPS Bihorul a fost duelul din optimile de finală la juniori în care s-au înfruntat cele două echipe ale LPS Bihorul. Scorul final a fost 45-34 pentru cei de la prima echipă care, în sferturile de finală, au trecut şi de Farul Constanţa, echipă pe care au învins-o cu 45-39. În semifinale însă, CS Satu Mare s-a dovedit a fi prea puternică pentru spadasinii orădeni care au pierdut cu 45-32. În lupta pentru medaliile de bronz cu echipa UNEFS Bucureşti, LPS Bihorul I s-a impus cu 45-38. „A fost o bucurie mare pentru noi să obţinem această medalie şi la masculin, fiindcă am scăpat medalia de multe ori în ediţiile precedente. Vreau să le mulţumesc tuturor sportivilor pentru seriozitate şi răbdare şi nu în ultimul rând colegului meu antrenor Radu Andrei care s-a implicat recent în pregatirea noastră", a declarat antrenorul Andrei Timoce.

 

Doi orădeni în loturile naţionale

Un rezultat onorabil a fost obţinut şi de echipele de cadeţi (U17) care s-au clasat pe locul al 5-lea, atât la masculin cât şi la feminin. La feminin, echipa formată din Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan şi Petra Jurău a pierdut la o singură tuşă (44-43) duelul pentru intrarea în semifinale, în disputa cu aceeaşi CS Satu Mare, formaţie care ulterior a câştigat competiţia. Şi echipa de cadeţi a LPS Bihorul, formată din Mihnea Codrean, Gabriel Popa şi Raul Tufan, a ocupat locul al 5-lea. La junioare, LPS Bihorul a participat cu echipa de cadete formată din Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan şi Petra Jurău, aceasta terminând întrecerea pe locul al 8-lea. De menţionat că, după această competiţie, orădeanca Alexandra Drăgan (17 ani) a fost convocată şi se va antrena alături de lotul olimpic de senioare timp de aproximativ două săptămâni în Poiana Braşov. De asemenea, spadasinul Claus Sebesan a plecat de la Bucureşti cu lotul României de juniori U20 la Riga unde, în acest weekend, se va desfăşura prima Cupă Mondială de juniori din sezonul 2022 - 2023.