Campionatul Național Universitar de Fotbal - U Oradea, a treia din țară
Oradea a găzduit, la finele săptămânii trecute, turneul final al Campionatului Național Univeristar de Fotbal, competiție la care au participat 8 echipe reprezentând tot atâtea univeristăți din țară. Echipa Universității din Oradea s-a clasat doar pe locul al treilea chiar dacă nu a fost învinsă la această competiție.
Cea de-a 7 ediție a Campionatului Național Univeristar de Fotbal s-a desfășurat din nou la Oradea, pe terenul din incinta Universității și pe cel din cadrul LPS Bihorul. Printre cele 8 participante s-a aflat și echipa Universității de Vest Timișoara, campioana României și totodată campioana Europei. Bănățenii au cucerit trofeul continental în cadrul competiției care a avut loc anul trecut, în Polonia. Deschiderea oficială a evenimentului s-a desfășurat în Aula Magna a Univeristății din Oradea, aceasta fiind făcută în prezența rectorului Constantin Bungău. Printre cei care au transmis mesaje organizatorilor a fost și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Cu toate că au fost organizate 7 ediții ale CNUF, doar trei universități și-au trecut în palmares titlul de campioană națională la fotbal. Este vorba despre U Constantin Brâncuși Târgu Jiu (2015), U Babeș Bolyai Cluj-Napoca (2016 și 2018) și U de Vest Timișoara (2017, 2019, 2022 și 2023). La ediția din acest an, Universitatea din Oradea și-a egalat cea mai bună performanță obținută anul trecut atunci când s-a clasat pe locul al treilea. Regulamentul ediției din acest an a prevăzut posibilitatea utilizării unui număr maxim de trei jucători profesioniști. Cu toate acestea, echipele participante au avut nu mai puțin de 39 de foști fotbaliști care au evoluat la nivelul Ligii a II-a și a III-a.
Echipele participante
Cele 8 echipe participante la ediția din acest an au fost: Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universitatea de Științele Vieții din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București.
Parcursul orădenilor
Univeristatea Oradea a fost repartizată în Grupa A acolo unde s-a mai regăsit UVT Timișoara, campioană României și a Europei, UNEFS București și Universitatea Petrol-Gaze Ploiești. Orădenii au început excelent competiția reușind să învingă Universitatea Petrol-Gaze Ploiești cu scorul de 3-0 (1-0) după reușitele lui A. Ungur 14, A. Ilieș 42 și D. Gheban 55. În meciul al doilea, U Oradea a dat piept cu UVT Timișoara, favorita competiției. După un joc bun în care a ratat trei mari ocazii pe final de partidă, bihorenii au remizat, scor 0-0, cu o echipă în care s-au aflat 4 jucători cu meciuri în Liga a II-a și chiar Liga I. De menționat că bănățenii au evoluat în 10 oameni din minutul 12. Un alt detaliu este cel cu privire la durata partidelor din cadrul grupelor, un joc având câte 2 reprize de 30 de minute. În ultimul meci din grupă, U Oradea a învins cu 1-0 pe UNEFS București printr-un gol marcat de M. Șandra, în minutul 23. Deși nu a pierdut niciun meci și nu a încasat nici un gol, U Oradea a jucat doar finala mică fiind devansată la golaveraj de UVT Timișoara. Acolo a dat peste Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia pe care a învins-o cu scorul de 4-1 (2-0) după golurile marcate de C. Galea 7, A. Jurcuț 22, D. Sfârlea 61 și A. Ungur 72. În finala mare a competiției, UVT Timișoara a dispus cu scorul de 2-0 (1-0) de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, aflată în premieră la această competiție.
Premii individuale
La final au fost acordate mai multe premii individuale. Golgheterii competiției au fost Vlad Stanciu (Arad) și Claudiu Matiș (UVT), ambii cu câte 3 goluri, cel mai bun portar Alexandru Andrei Filip (UVT), fără gol primit, iar cel mai bun jucător al CNUF a fost declarat Adelin Pașca (Arad).
Universitatea Oradea: Dragoș Săvescu, Tudor Caciora - portari; Șerban Man, Denis Dardai, Adrian Ungur, Cătălin Galea, Mihai Șandra, Darius Gheban, Darius Sfîrlea, Alexandru Jurcuț, Alexandru Ilieș, Raul Tămaș, Tamas Paublusztig, Laurențiu Alungi, Patrik Dragoș, Dan Jurcă, Casian Grigor, Patrick Chiș, Dorin Guțu, Cosmin Hreniuk, Alexandru Peic, Viorel Mândruț. Staff-ul tehnic a fost format din Alexandru Ilieș și Codruț Bulz.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.