Ștei, Beiuș și Roșia au fost „dreptunghiurile verzi” care au găzduit meciurile de la sfârșitul săptămânii trecute, în Depresiunea Beiușului, în care „culoarele” fotbalului au mai „contrazis” încă o dată, dacă mai era cazul, că de multe ori fotbalul nu are niște reguli precise prin care tabela de marcaj să coincidă cu realitatea din teren. Dezamăgiri într-o tabără, satisfacții în alta, așa am putea cataloga rezultatele înregistrate în fotbalul, totuși, mic în care pasiunile sunt la fel de mari ca în campionatele mai bine cotate.

Șteienii, cei mai frustrați

În Liga a IV-a, componenții echipei CSO Ștei se pot considera cei mai frustrați în urma jocului disputat pe propria arenă, deoarece chiar dacă au avut o dominare copioasă au trebuit să părăsească terenul învinși în fața celor de la Valea lui Mihai, care au „ciupit” trei puncte norocoase. Beiușenii de la CS Bihorul au reușit un punct mare în „aula” studenților orădeni, care, cu siguranță, va cântări mult în viitoarele lor prestații. Ceilalți beiușeni, ce compun lotul Unirii Oșorhei, au reușit prima victorie din retur în fața unei grupări complet „dezorientate”, Vida Pomezeu, care, practic, a fost foarte „rarefiată” pe durata întregii partide. „Zorile” victoriei de la Roșia au „surâs” gazdelor, la limită ce-i drept, în fața bunteștenilor care au plătit tribut ratărilor din prima repriză. „Ceasul elvețian”, cum este denumit  liderul Seriei a II-a, din Liga a V-a, Biharea Vașcău, a fost la o secundă de a fi dereglat în deplasarea de la Tărian, însă își menține invincibilitatea și după a cincea „bornă” din retur. Trebuie remarcat faptul că tinerele campioane județene, voleibaliste de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, au câștigat, la finalul săptămânii trecute, turneul regional nord-vest de la Șimleu Silvaniei, fapt ce le conferă dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, o performanță extraordinară, dacă adăugăm faptul că este pentru a doua oară consecutiv.

Cu mic, cu mare la... „Cou”!

Indiscutabil, „Valea Coului” are în acest retur „contract” cu meciurile tari datorită  faptului că în etapa a doua din retur a fost „martora” derby-ul cu prima clasată, în acea perioadă, Unirea Oșorhei, iar duminică, de la ora 15.00, va găzdui un nou derby în care liderul seriei, Biharea Vașcău, va întâlni ocupanta locului doi, Unirea Roșia, într-o partidă care se anunță foarte disputată. Va fi o partidă deosebit de interesantă dacă amintim că în ultima deplasare, de la Cheresig, „roșienii” au smuls un egal, în condițiile în care au avut trei jucători eliminați, dar au și „izbit” barele porții gazdelor de numai puțin de trei ori. Fiecare meci, de altfel, va fi un adevărat examen pentru trupa tehnicianului Dorin Boca care va trebui să funcționeze la „secundă” pentru a nu-și derelga „mecanismele” în tentativa de a-și îndeplini obiectivul propus, promovarea. CS Bihorul Beiuș va întălni pe cei de la CAO Oradea, sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Francis Matei”, în care gazdele sunt mult mai „presate” de punctele puse în joc. Șteienii vor dori să revină cu punct(e), după o incursiune prin Vama Borș în compania unei echipe lipsite de griji, dar întotdeauna arțăgoasă pe propriul teren. Bunteștenii vizează victoria în meciul cu Victoria Avram Iancu, duminică, de la  ora 17.00, pe terenul de la Poieni de Jos. Așadar, un final de săptămână îmbietor pentru iubitorii fotbalului care au la dispoziție multe variante, dar în care, de departe, drumul care va fi bătătorit cel mai tare va fi cel înspre „Cou”, cum își alintă localnicii urbea, la o partidă de „care pe care” unde, după declarațiile „actorilor”, ambele echipe țintesc punctele puse în joc.