Dedeman Oradea, campioana ediției de anul trecut desfășurată la Botoșani și a treia clasată la EMF Euro Business Cup, Antalya – 2021, a părăsit competiția din acest an încă din faza optimilor de finală.

Cea de-a 7-a ediție a Campionatului Național al Firmelor și Insituțiilor la minifotbal s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în localitatea Deva. Printre cele 34 de echipe participante s-au aflat şi 3 formaţii orădene, Celestica, Faist Mekatronic și Dedeman, ultima fiind nimeni alta decât campioana națională en-titre și bronzul european de anul trecut. Dacă primele două au părăsit competiția după faza grupelor, Dedeman Oradea, cum era de așteptat, s-a calificat în optimile de finală. Din păcate însă a avut parte de cel mai dificil adversar posibil, Catena Racing București, formație în fața căreia a cedat în cele din urmă după executarea loviturilor de departajare. La finele timpului regulamentar de joc scorul era 1-1. Oboseala și neinspirația au făcut însă ca orădenii să rateze toate cele trei lovituri de la 7 metri. Nici echipa din Capitală nu a fost mult mai inspirată, aceasta transformând însă una din cele trei execuții. Așadar, Dedeman Oradea, după ce a cucerit titlul anul trecut, a părăsit ediția din acest an încă din optimile de finală cu toate că a avut un lot de jucători cunoscuți pentru microbiștii bihoreni. Din lotul echipei a făcut parte și Andrei Ferik, vicecampion european cu echipa națională a României la EMF EURO 2022, din Slovacia.

Două echipe orădene la Supercupa României

Tot cu prilejul desfășurării acestei competiții a avut loc și tragerea la sorți pentru stabilirea componenței grupelor de la Supercupa României, întrecere care se va desfășura la Iași, în perioada 1-3 iulie, anul curent. Cele 40 de echipe participante, dintre care două orădene, Bad Boys și Inter Grand Hill, au fost repartizate în mod egal, în 8 grupe. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la Campionatul Național care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea, iar câștigătoarele acestor grupe vor continua lupta pentru cucerirea Supercupei României. Finalistele au drept de participare la EMF Eurocup, competiție care va avea loc în Ungaria, în luna septembrie. Echipa Bad Boys Oradea va face parte din Grupa C alături de Borussia Sibiu, Napoli Arad, Luxury Pescărușul Tulcea și Pretenașii Brăila. Cei de la Inter Grand Hill Oradea se vor bate pentru unul din primele două locuri cu Premier Iași, Viitorul Câmpineanca, Galaxy Ploiești și Gemina Cluj.

Dedeman Oradea: Cosmin Hava, Paul Lucaci, Adrian Micaș, Sorin Ungur, Claudiu Copil, Andrei Ferik, Sorin Ban, Andrei Șumălan, Cristian Fitero, Attila Abraham, Daniel Iuhaș, Adrian Restea și Ionuț Mateiu. Antrenor: Ionuț Mateiu.