Campionatul Naţional de alergare pe şosea 5 kilometri pentru categoriile de vârstă seniori, U23 şi U20 se va desfăşura la Oradea, la data de 5 octombrie.

Prin implicarea unor mari pasionaţi ai acestui sport aşa cum sunt Karmen Chimerel, conducătorul ACS Progress Oradea, Călin Laza, conducătorul ACS Bihorul Oradea şi Virgil Preda, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, susţinuţi de către Visit Oradea, Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, va fi posibilă organizarea unui asemenea eveniment sportiv în oraşul de pe Crişul Repede. „Îi felicit pe colegii mei (Karmen Chimerel şi Călin Laza) pentru această iniţiativă de a organiza un asemenea concurs într-un oraş frumos aşa cum este Oradea”, a declarat profesorul Virgil Preda în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost prezentate pe scurt date despre această competiţie.

 

„Ne-am dori cel puţin un orădean pe podium”

La rândul său, profesorul Călin Laza, membru al echipei de organizare, a vorbit despre acest concurs. „Competiţia se va desfăşura pe un traseu omologat la nivel mondial şi va fi un real sprijin pentru atleţii români care au nevoie să acumuleze puncte pentru calificarea la Campionatul European ce se va desfăşura în Belgia. Ne-am dori ca la final să avem cel puţin un orădean pe podium, la startul competiţiei urmând a fi prezenţi 3 localnici, două fete şi un băiat”, a afirmat la rândul său Călin Laza, conducătorul ACS Bihorul Oradea.

„Un eveniment sportiv care va aduce împreună pasionații de alergare și susținătorii tinerelor talente. Haideți să facem din acest Campionat o experiență memorabilă pentru toți participanții și să arătăm sprijinul nostru pentru sportul de performanță!”, a declarat Karmen Chimerel, conducătorul ACS Progress Oradea şi totodată membră a echipei de organizare.

 

Punctul culminant, în Piaţa Unirii

Campionatul, care va aduce la start aproximativ 200 de concurenţi, va debuta la ora 10.00 cu proba feminină, urmată de proba masculină, la ora 10.45, iar locul de desfășurare va fi Piața Unirii din Oradea. Organizatorii invită toți iubitorii de sport să se alăture și să susțină acest eveniment important, care pune Oradea pe harta competițiilor naționale de atletism.