Sportiva legitimată la CSM Oradea, acolo unde este pregătită de către antrenorul Andrei Timoce, a reușit să cucerească titlul de campioană națională la tineret în proba de spadă. Totodată echipa CSM Oradea s-a clasat pe locul al 4-lea din 12 formații participante la Campionatul Național de spadă pentru tineret desfășurat la Craiova.

Ajunsă pe tabolul principal al competiției după cinci victorii obținute în cele 6 meciuri din calificări, Alexandra a avut un parcurs fără greșeală atunci când a contat mai mult. În primul tur de pe tabloul principal, Alexadra a trecut fără duel neavând adversară după care a înregistrat următoarele rezultate: 15-8 cu Mara Ismăileanu pe tabloul de 32, 15-8 cu Denisa Balko în optimi, 14-13 cu Bianca Moroianu în sferturi, 15-2 cu Daria Stănciulescu în semifinale și 15-14 cu Andrea Munteanu în finală. De menționat că adversara Alexadrei din finală a fost reprezentatnta Clubului Sportiv Crișul Oradea, așadar am avut parte de o finală orădeană. „Acest parcurs a inclus victorie la sportiva în fața căreia a pierdut în faza de calificare, respectiv un succes în fața principalului cap de serie. Așadar, un parcurs de excepție pentru Alexandra Drăgan”, informează CSM Oradea. Titlul național cucerit de către Alexandra a venit într-o probă în care la start s-au aflat nu mai puțin de 60 de concurente.

CSM Oradea, locul al 4-lea în proba pe echipe

În proba pe echipe din cadrul aceluiași concurs, CSM Oradea s-a clasat pe locul al 4-lea. Componența echipei orădeane antrenate de același Andrei Timoce a fost următoarea: Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan și Petra Jurău. La acest concurs au luat startul 12 echipe.

Iată parcursul echipei CSM Oradea:

- Turul 1, vs CSȘ Quarto București 2, scor 43-39

- Tabloul de 8, vs CSM Corona Brașov, scor 45-43

- Semifinale, vs CSA Steaua București, scor 32-45

- Finala mică, vs CS Unefs București, scor 28-45

Alexandra Drăgan se va deplasare la Antalya (Turcia), spre sfârșitul acestei luni pentru participarea la Campionatele Europene de spadă pentru tineret. Sportiva de la CSM Oradea face parte din lotul cu care România va participa la amintitul eveniment.