Cu gândul la meciul de campionat cu AFC Câmpulung Muscel, dar animată şi de dorinţa de a repeta parcursul de anul trecut din Cupa României, când a atins faza grupelor, FC Bihor s-a prezentat modest pe terenul echipei de Liga a III-a Crişul Sântandrei, reuşind o calificare chinuită în turul III al popularei competiţii.

Aproape o oră nu s-a văzut deloc diferenţa de un eşalon dintre cele două echipe. Dimpotrivă, deşi mai în urmă cu pregătirea, Crişul Sântandrei a fost formaţia mai ambiţioasă, mai insistentă în joc, mai prezentă la finalizare, însă a ratat exasperant în faţa unui adversar care şi-a menajat majoritatea titularilor din precedentul joc oficial. Faptul ca a aliniat o garnitură cu multe rezerve nu scuză prestaţia modestă a roş-albaştrilor, care şi în aceste condiţii ar fi trebuit să-şi confirme cu mai multă uşurinţă statutul de favoriţi.

În faţa a aproximativ 1.000 de spectatori, Crişul a evoluat fără complexe, punând deseori în dificultate defensiva orădeană. Robert Popescu (4) a reluat cu capul peste poartă, apoi tot el nu a reuşit să puncteze din apropierea porţii, fiind blocat în momentul şutului (17), apoi Sorian (21) a tras puternic pe colţul scurt, dar Rus a reulit să respingă mingea. FC Bihor a replicat prin Tincău (23), cu un şut în diagonală, respins din faţa liniei porţii de Stan. Pe final de repriză, A. Hosu (39) a tras pe colţul scurt, însă Rus a reuşit să respingă de sub bară, iar în urma cornerului rezultat Stan a reluat cu capul puţin pe lângă poartă.

La cealaltă poartă, A. Gal (41) a reluat cu capul peste poartă mingea centrată din lovitură liberă de Gunie.

După pauză, staff-ul tehnic al oaspeţilor a făcut trei schimbări (Chiriţoiu, Curescu, C. Jurj) cu scopul de a dinamiza ofensiva, dar Crişul Sântandrei a început mai bine repriza secundă, înghesuindu-şi adversarul în preajma careului advers. R. Popescu (47) a tras puternic puţin peste poartă din 16 metri, pentru ca peste cinci minute să fie blocat in extremis de C. Jurj în faţa porţii. Un minut mai târziu, după o lovitură de colţ, fundaşul central Cahill Ntchinda a reluat cu capul pe lângă poartă. Nici Sorian (55) nu a fost mai inspirat, evidenţiindu-l pe Rus cu un şut pe colţul scurt.

FC Bihor s-a remarcat prin pragmatism şi, după o oră de joc, Chiriţoiu l-a surprins pe Anca Trip dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, pe colţul scurt (0-1).

Gazdele au resimţit şocul primirii golului, dar şi aşa au găsit resurse să reacţioneze. Ultimul venit, Sergiu Pop (63), a executat periculos o lovitură liberă de la marginea careului, dar şi pe lângă bară. Peste zece minute, atacantul venit de la SCM Zalău a reluat cu capul, Rus a respins de lângă bară, Turcan a reluat, din unghi, în plasa laterală!

Foarte activ cât a jucat, Andrei Moga l-a găsit pe Sergiu Jurj (86) nemarcat în centrul careului advers şi golgeterul orădenilor a finalizat simplu, pe lângă portar (0-2). Robert Curescu a trimis periculos în faţa porţii, în minutul 88, după care insistenţa Crişului Sântandrei avea să fie răsplătită în minutul 90, când George Cherman a driblat pe partea stângă, a centrat în careu pentru Patrick Blăgea, care a finalizat din şapte metri cu un şut sub bară (1-2). În minutele de prelungiri, oaspeţii au ştiut să gestioneze avantajul, urmând să joace în turul următor pe 14 august, de la ora 17.30.

Crişul Sântandrei îşi continuă pregătirile pentru campionatul care va debuta pe 31 august, iar sâmbătă, de la ora 11.00 va disputa pe teren propriu un meci de verificare cu Olimpia 1921 Satu Mare.

 

Crişul Sântandrei: I. Anca-Trip - L. Hadadea, C. Ntchinda, D. Stan, R. Turcan - G. Cherman, A. Achim - cpt. (68 Chiş-Toie) - A. Hosu (68 V. Costea), Al. Sorian (82 P. Blăgea), Sg. Pop - R. Popescu (68 C. Trip). Antrenor: Călin Cheregi

FC Bihor: I. Rus - S. Cucu (46 C. Jurj), A. Gal, L. Ioviţă (68 R. Farcaş), I. Ban - M. Gîdea (46 R. Curescu), R. Gunie, D. Sala, A. Cherman (80 A. Moga) - Sg. Jurj şi L. Tincău (46 A. Chiriţoiu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Au arbitrat: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara) - la centru; Casian Băla şi Nicoleta Elena Şuşcă (ambii din Arad). Delegat FRF: Călin Marius Orbonaş (Ilia - Hunedoara).