Meciul a fost foarte viu disputat, o luptă dârză în teren, chiar plăcută din acest punct de vedere, dar cu multe execuții tehnice greșite, supărător de multe, și poate cu prea multe faulturi. Dar și cu mult teatru ieftin, la unele presupuse faulturi, de ambele părți.

 

Început într-o atmosferă de fum și confetti, meciul a avut prima ocazie serioasă de gol, în minutul 11, când, după o minge facută cadou de fundașul Ienciu, Cora, de la gazde, a preluat și a trimis cu boltă de la vreo 18 metri, balonul ștergând încheietura barelor porții Viitorului, după care a ieşit în aut de poartă. Îl va imita, dincolo, la cealaltă poartă, Imi Zadori, care, după ce a recuperat o minge de la adversari, în minutul 33, a trimis o „acoladă'' în transversala porții Crișului, de la circa 30 de metri, dar cu același rezultat.

În minutul 45 s-a produs și deschiderea de scor. Victor Dobrescu a trimis o centrare surprinzătoare, pe sus, de pe partea stângă, până la limita careului de 16 metri, unde au țâșnit doi jucători de la Crisul, prinzându-i pe picior greșit pe fundașii centrali ai Viitorului. Unul dintre ei, juniorul Balogh, a reușit să intercepteze mingea și s-o trimită pe lângă Verdeș, ieșit în întâmpinare.

 

Repriza fazelor controversate

Prima fază controversată s-a petrecut imediat după reluarea jocului, în minutul 47. Giura a pătruns, cu mingea la picior, pe stânga, până la linia de fund de unde a centrat perfect în fața porții, unde, la întâlnirea cu balonul, a apărut Tătar, care a redirecționat-o cu latul în plasa porții Crișului. A urmat protestul vehement al jucătorilor Crișului, care acuzau că mingea, înainte de a fi trimisă în careu, părăsise suprafața de joc. Arbitrul însă a validat golul și scorul a devenit egal, 1-1. Peste doar 3 minute ('50) la un henț în careu, s-a acordat corect penalty în favoarea echipei din Sântandrei. A executat Dobrescu fără speranțe pentru Cosmin Verdeș. În minutul 68 s-a petrecut cealaltă fază controversată a acestui joc. Atunci Cristi Tătar, aflat evident în poziţie regulamentară, a trimis balonul de undeva din colțul careului de 16 metri, de pe dreapta, în colțul lung al porții Crișului, iar portarul Negruț a fost depășit de mingea care se îndrepta spre plasă. Cam în momentul lovirii balonului de către Tătar, pe partea cealaltă a careului, au ţâșnit doi jucători, Imi Zadori și un fundaș de la Crișul. Au ajuns concomitent la linia de poartă, fundașul având prim-planul (de unde ofsaid?) în încercarea disperată de a respinge mingea, a atins-o, dar aceasta a intrat în plasă. Tușierul a ridicat fanionul, indicând poziție de ofsaid. Evident că protestele „leilor albi'' din Borș au fost la fel de vehemente, dar fără rezultat. Golul a fost anulat. Dacă poziția mingii la centrarea lui Giura era greu de stabilit, aici a fost evident pentru toată lumea că arbitrii au greșit. A rămas însă 2-1.

Ocazii la cele două porți au mai fost, mai multe și mai mari la poarta Borșului, dar Verdeș și-a făcut din nou treaba, salvându-și echipa din unele situații dificile. Totuși, un egal probabil că era mai echitabil după cum au decurs ostilitățile în teren.

Crișul Sântandrei: Negruț - Pașcu, Novak, Matei, R. Pop, Balogh, Silaghi (90+2 Pușcaș), Ungur, Dobrescu (90+2 Chișvași), Lascu (85 Prundaru), Cora (80 Kun). Antrenor: Ciprian Dianu

Viitorul Borș: Verdeș - Badea, Ienciu, Humadi, Foia, Varitz, T. Popa (70 Pechy), S. Zadori, Em. Zadori, Giura, Tătar. Antrenor: Lucian Stance

Arbitri: Andrei Pirtea - George Cătălin Urs, Diana Ilie

Observator AJF Bihor: Gheorghe Rusu