Câştigătoarea Cupei în Bihor a debutat în faza regională cu o victorie (2-0) asupra Arieşului Turda, echipă care în precedentul meci învinsese pe teren propriu cu 7-1 pe Progresul Somcuta, cealaltă echipă din Grupa 1 a Regiunii Nord-Vest din Cupa României.

 

Meciul disputat pe stadionul Minerul din Ştei în faţa a 200 de spectatori a fost influenţat de căldura sufocantă. A rezultat un joc moale, fără ritm, dar cu un plus de inspiraţie pentru beiuşeni, eficienţi pe final de reprize în faţa unei formaţii foarte tinere, cu opt jucători născuţi în 2008 şi 2009.

Gazdele de conjunctură au fost mai insistente, dar Cristian Copil (8 și 11), Vlad Degău şi Bartha (27) s-au dovedit imprecişi la finalizare. Vlad Degău (15) a reuşit, totuşi, să scuture plasa, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, la fel ca şi al oaspeţilor înscris de Vereş (29). O neatenţie a căpitanului oaspeţilor, Rareș Moldovan (39), a făcut ca Bihorul Beiuş să intre la pauză în avantaj, după ce fundaşul central a trimis neglijent mingea peste portar, în propria poartă (1-0). În partea secundă, beiuşenii n-au lăsat şanse adversarului să revină, ba mai mult Vlad Degău a securizat succesul (2-0) cu un şut plasat de la 18 metri aproape de vinclu (2-0).

Succes important pentru CS Bihorul Beiuş care cu un egal miercuri la Şomcuta Mare se califică în finala fazei regionale cu una dintre Talna Oraşu Nou (Satu Mare) sau Silvicultorul Maieru (Bistriţa Năsăud). Asta chiar dacă, echipa beiuşeană a pierdut (4-5) la loviturile de la 11 metri cu turdenii, procedeu obligatoriu în faza regională, pentru o eventuală departajare în caz de egalitate de puncte. Dacă Sticla Arieșul Turda a ratat un penalty prin ghinionistul Rareş Moldovan, beiușenii au irosit două, prin  V. Degău și D. Laza.

CS Bihorul: Fl. Bodea – Al. Jurcuț, D. Laza, R. Tirla, Vl. Degău, Cr. Copil, Al. Lezeu (82 Cl. Bercea), C. Habakuk, D. Ușvat (46 N. Goilean), Fl. Pop (87 L. Niculuț), R. Bartha (72. C. Dan). Antrenor: Vlad Silaghi

Sticla Arieșul: A. Pîrv – A. Buran, L. Berkeczi, N.Moldovan, R.Moldovan, M. Ciortea, A. Csulak (46 Șt. Ciava), Ed. Neagu (25 T. Sâmpetrean, 77 R. Corșeu), Cl. Vereș, R. Busuioc, C. Muntean (63 E. Radu). Antrenor: Artur Podar

Arbitri: Eniko Biro Kopriva (Carei) – Ștefan Bîrjac (Păușa), Ioan Adrian Iancău (Zalău)

Observator FRF: Marius Cozma ((Zalău).