Laureata fazei judeţene a Cupei României este prima echipă bihoreană care începe noul sezon fotbalistic. CS Bihorul Beiuş înfruntă sâmbătă, de la ora 18.00, pe Sticla Arieşul Turda, câştigătoarea competiţiei KO în Cluj.

 

Partida contând pentru etapa a doua a fazei regionale se va disputa pe Stadionul Minerul din Ştei, întrucât lucrările la baza sportivă a beiuşenilor încă nu au fost finalizate. Faţă în faţă se vor afla echipe care au încheiat ultima ediţie de Liga a IV-a pe locul 4 şi care s-au reabilitat prin câştigarea fazei judeţene a Cupei. Dacă beiuşenii au stat în runda inaugurală, Sticla Arieşul, câştigătoare a Cupei României pe plan naţional în 1961, a surclasat pe teren propriu Progresul Şomcuta Mare, cu 7-1, clujenii impunându-se şi la lovituri de departajare, obligatorii după fiecare meci, cu 8-7.

La Sticla Arieşuş Turda au evoluat Pîrv – R.Moldovan, Berkeczi, Ciava, Csulak, Cîrgea, Neagu, Vereș, Busuioc, Buran, Muntean, pe parcurs intrând N. Moldovan, Radu, Sânpetrean, în timp ce la Progresul Șomcuta Mare au jucat Lovasz – Zete, Pop, Cormoș, Mureșan, Bokor, Mărieș, Maxim, Fodor, Bîrcea, Pop, iar pe parcurs au evoluat şi Juhasz, Jiztac. Antrenor Mircea Dan.

Revenită la pregătiri din 2 iulie, echipa bihoreană este până acum protagonista unor mutări interesante în lot. Cu CS Bihorul au semnat Florin Pop şi Adrian Micaş, de la nou promovata în Liga a III-a, CS Diosig, precum şi mai tânărul Sebastian Oşvat, de la Lotus Băile Felix, dar gruparea beiuşeană mai pregăteşte şi alte transferuri în această vară.

Nu mai fac parte din lotul beiuşenilor Daniel Lasconi, Raul Ştef, Gabriel Ardelean şi Sebastian Tirla.

Cu o victorie în faţa turdenilor, beiuşenii se pot gândi la câştigarea minigrupei şi la final cu câştigătoarea Grupei 2 formată din FC Talna Oraşu Nou – Satu Mare, Bistrița-Năsăud CS Silvicultorul Maieru – Bistriţa Năsăud şi Someșul Someș Odorhei - Sălaj, în condiţiile în care în ultima etapă vor juca în deplasare, cu Progresul Şomcuta Mare, un adversar mai slab cotat.