Rămași doar cu șanse teoretice la promovarea în Liga Națională, handbaliștii orădeni vor încerca sâmbătă, de la ora 18.00, în deplasare, să obțină un rezultat pozitiv într-un meci al echipelor aflate la egalitate de puncte (7), pe locurile 4-5.

Șansele ca formația orădeană să mai prindă locul al doilea (pentru că despre primul nu se mai poate discuta), care asigură promovarea directă în Liga Națională, au rămas doar teoretice, practic elevii lui Cosmin Liberț fiind ieșiți din această cursă după 4 jocuri consecutive în care au fost învinși de trei ori și au obținut o singură remiză. Cu toate acestea, ecartul față de CSM Alexandria, a doua clasată, este de numai 5 puncte astfel că optimiștii ar putea spune că încă promovarea se joacă. Dacă suntem însă realiști, Oradea nu arată în acest moment ca o echipă care să aibă forța să recupereze acest deficit. Echipele de pe locurile 3-4 la finele playoff-ului vor disputa jocuri de baraj pentru promovarea în prima divizie, dar șansele lor de reușită sunt existente doar pe hârtie.

În tur bihorenii s-au impus la doar un gol diferență

Jocul de la Medgidia va fi primul din cadrul returului playoff-ului de promovare, iar după 6 meciuri disputate, CSM Oradea are cea mai slabă defensivă dintre cele 7 participante la competiție, cu 199 de goluri încasate. În acest context este dificil să iei în considerare că poți avea șanse să prinzi locul al doilea până la finele playoff-ului. În meciul tur dintre bihoreni și cei din Mdgidia scorul înregistrat a fost de 24-23 pentru echipa orădeană, pregătită de către Cosmin Liberț, asta la finele unei partide extrem de echilibrate. Cele două formații se află la egalitate de puncte, câte 7 fiecare, dar sunt despărțite de golaveraj. CS Medgidia are +1 în timp ce roș-albaștrii din Bihor sunt la -24. În ultima etapă a playoff-ului, CS Medgidia a terminat la egalitate, pe propriul teren, scor 29-29 (13-13) duelul cu CSM Reșița, a 6-a clasată, în timp ce ardelenii au fost învinși clar, în deplasare, de către CSM Alexandria, rezultat 38-31 (20-13). De menționat un detaliu care ni se pare a fi relevant și anume că Oradea a pierdut duelul din deplasare cu CSM Reșița, egala echipei din Medgidia, la 8 goluri diferență, meci jucat în urmă cu aproximativ o lună. Așadar, cu aceste date ale problemei concluzionăm că formația orădeană va avea o misiune extrem de complicată pe terenul unei echipe cu care se află la egalitate de puncte dar care pare a-i fi totuși ușor superioară din punct de vedere al formei sportive și care, mai mult, va avea și avantajul propriului teren.

Celelalte jocuri ele etapei a 8-a sunt: Teutonii Ghimbav – CSM Reșița și CSM Alexandria – CSM Făgăraș. CSM Odorhei va sta.

Pe primele locuri ale playoff-ului de promovare sunt: 1. CSM Odorhei – 16 puncte, 2. CSM Alexandria – 12 p, 3. CSM Făgăraș – 10 p, 4. CS Medgidia – 7 p (+1) și 5. CSM Oradea – 7 p (-24).