Satelitul echipei orădene de baschet masculin, cu aportul unor jucători aflaţi în anturajul primei echipe, nu a reuşit să facă faţă uneia dintre cele mai bune formaţii din Grupa A a Ligii I. La finele unei partide desfăşurate în sala de sport a Liceului Sanitar din Râmnicu Vâlcea,  gazdele s-au impus cu 102-84 (23-24, 25-18, 24-21, 30-21) consolidându-şi astfel locul al doilea în clasament.

 

În echipa orădeană deplasată la Râmnicu Vâlcea s-au regăsit jucători precum Luca Năstruţ, Enzo Vescan, Marian Schimidt sau Raul Mureşan, toţi aflaţi şi în lotul primei echipe sau cel puţin în anturajul acesteia. Cu toate acestea, tinerele speranţe ale baschetului orădean au jucat de la egal la egal cu amfitrionii doar până în minutul 15 al partidei, scor 34-34, după care vâlcenii au dictat ritmul până la final. Până la acel moment, cele două echipe s-au succedat de 10 ori la conducere şi au existat 7 egalităţi şi se părea că întreg meciul va sta sub semnul suspansului până la capăt. Prezenţa tinerilor de la prima echipă la meciul de la Râmnicu Vâlcea explică de ce Cristian Achim, tehnicianul echipei mari, a mizat pe doar trei baschetbalişti autohtoni (Nicolescu, Baciu şi Gheorghe) în meciul susţinut la Constanţa, la finele săptămânii trecute.

 

Luca Năstruţ şi Enzo Vescan, principalii remarcaţi

Din păcate însă tinerii roş-albaştri au cedat lupta de la mijlocul sfertului al doilea, moment de la care gazdele s-au distanţat treptat pe tabela de marcaj. Cum era de aşteptat, principalii jucători orădeni pregătiţi din echipa lui Ivan Gemaljevic au fost cei veniţi de la prima echipă. Luca Năstruţ, cu 26 de puncte, 11 recuperări şi o pasă decisivă a fost cel mai bun baschetbalist al CSM CSU II. Acesta a fost secondat de Enzo Vescan, autorul a 20 puncte, 3 recuperări şi 7 pase decisive. S-au mai evidenţiat Raul Mureşan, cu 16 puncte, 8 recuperări, 2 pase deicisive, şi Marian Schmidt, cu 14 puncte şi 3 recuperări. Cu doar 19 puncte marcate, banca de rezerve a ardelenilor nu a fost de mare ajutor în acet meci, tehnicianul sârb aflat pe banca acestora decizând oricum să mizeze mult pe tinerii jucători veniţi de la prima echipă. În urma acestui eşec, cel de-al 8-lea stagional suferit în 10 meciuri, satelitul medaliatei cu bronz din ediţia trecută a Ligii Naţionale ocupă doar locul al 6-lea, penultimul din Grupa A a Diviziei A. În runda viitoare, duminică, 22 ianuarie, orădenii vor evolua tot în deplasare, cu Universitatea Cluj-Napoca, a 5-a clasată.