FC Bihor şi-a respectat statutul de lider autoritar al Seriei a 8-a din Liga a III-a şi în ultimul joc din play-off, câştigând cu 3-0 la Peciu Nou, deşi a mizat în principal pe jucători obişnuiţi cu statutul de rezerve. Echipa orădeană este singura din cele 100 de participante în eşalonul trei care nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon!

Roş-albaştrii au încheiat conturile cu timişorenii încă din prima repriză. Atacantul Luca Tincău (17) l-a surprins pe portarul advers cu un şut de la 14 metri  colţul scurt (1-0), pentru ca spre finalul primei părţi scorul să ia proporţii. Fundaşul Tamas Paublusztig (36) l-a majorat cu o lovitură de cap din 6 metri după un corner executat de Bogdan Vasile, iar Florin Chitaş (39) a finalizat o acţiune de contraatac (3-0).

Pe fondul schimbărilor effectuate la pauză şi a relaxării orădenilor, gazdele au echilibrat jocul, ratând câteva ocazii de a marca. Nu pot decât să fiu bucuros după acest joc şi să felicit jucătorii, pentru că au avut o concentrare exemplare în tot ceea ce a trebuit să facă, ca atribuţiuni în timpul jocului. Au respectat în totalitate sarcinile de joc, chiar au fost jucători care au evoluat mai puţin sau poate deloc. Evoluţia lor nu poate decât să mă bucure şi îi felicit că au arătat, într-adevăr că şi ei sunt jucători importanţi şi evoluează la echipa de pe primul loc. Am avut o primă repriză clar dominată de noi, ne-am creat ocazii, am şi marcat de trei ori. La pauză am făcut patru schimbări, apoi am făcut-o şi pe a cincea, spunându-le doar să conserve rezultatul şi să nu se ia la lupte şi să intre în clinciuri cu adversarul, pentru că nu doream să avem parte de accidentări. Au înţeles, au avut o posesie bună, au plimbat mingea, au avut răbdare, drept dovadă nu putem decât să îi felicităm încă o dată”, a declarat antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

 

CSC Peciu Nou: M. Braşoveanu - M. Matei, A. Gania, M. Enciu, M. Giuricici (46 S. Sporin), E. Amariei (46 F. Dobie), C. Ureche, A. Ignea, D. Bud (77 F. Nicoli), I. Fandel (67 Ad. Vlădic) şi R. Ţurcaş (46 N.

Voroş). Antrenor: Robert Frusa

FC Bihor: R. Bob - T. Paublusztig, A. Gal, Sg. Bactăr (64 A. Cherman), Al. Stoian (46 K. Gagyi) - B. Vasile (46 L. Ioviţă), G. Cherman, R. Săutiuţ - D. Cociuba, L. Tincău (46 M. Hosu) şi Fl. Chitaş (46 A. Moga). Antrenor: Florin Farcaş.

Arbitri: Tudor Jurcă - la centru; Casian Bala, Cristian Căşuţ - asistenţi, toţi din Arad.

În celălalt joc al etapei a 9-a, Poli Timişoara a învins pe teren propriu Phoenix Buziaş cu 3-1.

Clasament play-off, seria 8

1. FC Bihor Oradea     9          7          2          0          18-3     69

2. Politehnica Timișoara            9          4          3          2          14-10   54

-----------------------------------------------------------------------------------------

3. CSC Peciu Nou       9          2          1          6          8-14     43

4. Phoenix Buziaş         9          1          2          6          9-21     37

FC Bihor continuă cursa pentru promovare şi miercuri, de la ora 18.00, joacă meciul tur din semifinalele barajului de promovare, în deplasare, cu CSO Filiaşi, locul 2 în Seria a 7-a a Ligii a III-a. Returul este programat sâmbătă, 25 mai, de la ora 17.30, la Oradea.

În cealaltă semifinală, Politehnica Timişoara va întâlni echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, prima clasată din Seria 7.