CSC Sânmartin joacă sâmbătă, de la ora 17.00, pe teren propriu, cu o echipă care pare abordabilă. Progresul Șomcuta Mare este însă avidă de puncte pentru a putea evada din zona nisipurilor mișcătoare, astfel anunţându-se o partidă viu disputată.

Reveniri promițătoare la gazde

După „șuturile în fund” primite prin Europa la nivel de naționale, ne întoarcem cu toții spre fotbalul nostru cel de toate zilele, unii spre fotbalul mic (Liga a III-a) care parcă ne aduce mai multe satisfacții. Din păcate, aceste partide nu pot fi urmărite de suporteri pe viu, din motive „pandemice”, decât prin intermediul presei și eventual prin internet. Satisfacții a oferit și CSC Sânmartin suporterilor săi, și nu numai, etapa precedentă după victoria surprinzătoare și încă la scor de forfait, chiar pe terenul liderului din Zalău. De această dată, va avea în față o echipă care nu a rupt gura târgului în această ediție de campionat, însă, după cum știm cu toții, fotbalul este deseori imprevizibil. În afară de Alex Pintea, eliminat etapa trecută, nu sunt anunțate absențe importante din formația de bază a echipei din Sânmartin. Reveniți după o perioadă în care au fost bolnavi, Ionuţ Ban și Paul Suciu, doi dintre jucătorii de bază, și-au făcut remarcată prezența și pe tabela de marcaj, fiecare cu câte un gol, la meciul de la Zalău. Se pare că echipa bihoreană este în revenire de formă și nu are de gând să se poticnească de echipa maramureşeană.

Oaspeți avizi de puncte

Echipa pregătită de Cristian Bogdan, Progresul Șomcuta Mare, la meciul soldat cu un rezultat egal pe teren propriu în etapa precedentă în compania altei echipe dinspre coada clasamentului, CSM Satu Mare, nu s-a putut baza pe 4 jucători titulari. În aceste condiții, cu mai neexperimentații A. David și C. Răduneață în linia mediană, echipa a avut de suferit în prima repriză, la capitolul construcție, oaspeții dominând copios și ratând 6 ocazii de gol. Însă au reușit să deschidă scorul împotriva cursului jocului prin Petran, în ultimul minut al primei reprize. În partea a doua sătmărenii rămași fără L. Tincău, eliminat, au fost nevoiți să facă un pas în spate nu însă înainte de a egala situația pe tabela de marcaj prin R. Ziman, în minutul 71. Pe acest fond, gazdele au avut câteva situații destul de promițătoare și au trecut pe lângă victorie, la cea mai clară ocazie a lor în chiar finalul partidei după ce Pașca a trimis cu capul balonul peste transversală. Echipa oaspete are o misiune destul de ingrată în următoarele două etape, fiindcă, după întâlnirea de la Sânmartin, va trebui să dea piept și cu CA Oradea chiar pe Stadionul „Iuliu Bodola”. Probabil că se va agăța cu dinții de un rezultat cât de cât favorabil în această partidă jucată împotriva gazdelor de la Sânmartin fiind astfel premise pentru un meci încrâncenat, fiindcă nici CSC Sânmartin nu stă încă pe roze. În tur, rezultatul dintre cele două echipe a fost de egalitate, 1-1.