În această sâptămână, după o decizie discutabilă, dar previzibilă, singurul „Luceafăr” de pe firmamentul fotbalului bihorean a coborât înspre apus. Tot dinspre Sânmartin începe să lucească un alt „astru” care se îndreaptă spre zenit. CSC Sânmartin a învins 8-2 (4-1) pe Unirea Tășnad în Cupa României – faza națională.

Sub bagheta magică a meșterului Călin Cheregi, la Sânmartin se naște, încet-încet, o nouă echipă puternică în peisajul fotbalului bihorean. Cu sprijinul unei conduceri înțelepte și cu un staff tehnic profesionist s-a format o echipă care joacă un fotbal plăcut ochiului, agreat de publicul spectator. CSC Sânmartin pare o echipă bine articulată în toate compartimentele, cu mulți jucători cu experiență, dar și cu destui tineri, între toți aceștia se pare că s-a ajuns la o simbioză perfectă, iar rezultatul este un joc frumos și mai ales eficient. Mărturie stă numărul mare de goluri pe care echipa este capabilă să le trimită în plasa porții adversarilor. Miercuri a întâlnit o echipă, care, după retrogradarea din Liga a III-a, se află într-o perioadă de reconstrucție și a taxat-o drastic, dar senzația a fost că echipa nu s-a întrebuințat serios și ar fi fost capabilă să mai înscrie încă 8 goluri dacă ar fi fost necesar. De potențialul acestei echipe ne vom lămuri cu adevărat după demararea campionatului, dar senzația este că va fi o echipă care se va așeza în prima treime a clasamentului.

Istoricul partidei

Superioară la toate capitolele, echipei din Sânmartin i-au trebuit doar 10 minute până la deschiderea scorului, atunci S. Pop a trimis un șut spectaculos, cu boltă, peste portar, de la 18 metri, din poziție laterală. În minutul 18, după o fază lucrată colectiv, S. Pop îl găsește pe Sebi Brata în careu, iar acesta a trimis balonul cu latul în plasa porții Unirii. În minutul 30, I. Ban părăsește terenul după o accidentare la genunchi și intră C. Popa, care, după cinci minute, își înscrie și el numele pe lista marcatorilor după o angajare în adâncime a lui Sorian. Silaghi va reuși să reducă din diferență cu o frumoasă lovitură de cap după un corner bine executat din partea stângă (min.40). Prima repriză se va încheia cu scorul de 4-1 după ce S. Pop trimite din stânga, o minge la întâlnire, în careul oaspeților, unde a apărut prompt Sorian și a direcționat balonul cu latul în plasă (min. 45).

4-1 pe reprize

La reluare, în minutul 50, Bolba reduce din nou din handicap după un penalty bine bătut. După o combinație cu Ov. Pop, în minutul 58, este din nou rândul lui S. Pop să marcheze din colțul careului de 6 metri. C. Popa mărește avantajul la 6-2 în minutul 65. Apoi este rândul proaspătului intrat Szabadoș să iasă în luminile rampei. Prima dată cu o frumoasă lovitură de cap în minutul 69 când a ridicat scorul la 7-2, pentru ca în minutul 88 să stabilească scorul final la 8-2 reluând spectaculos cu latul în bara transversală de unde mingea a ricoșat în poartă.

Următorul meci de Cupa României, al echipei CSC Sânmartin, se va desfăşura miercuri 14 august.

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, Tiponuţ, D. Lupşe, Arsene, S. Brata ( '60 Szabados), Cuc, Habakuk ( '46 Ov. Popa), I. Ban ('30 Cl. Popa), Sorian, Sergiu Pop. Antrenori: Călin Cheregi şi Ciprian Fiter

Unirea Tășnad: Kerezsi - Turba, Bălău, Szilaghi, Antal, Locse, Snellemperger (68 A. Săntăuan), Angel Ban ('58 Rus), P. Săntăuan ('27 Varga), Bolba, Mașca. Antrenor: Marius Bălău

Arbitri: George Roman - Alin Botaș, Mădălin Bulgărașu (toți din Timiș)

Observator FRF: Vasile Rad (Arad)