Prin intermediul unui comunicat de presă, vicecampioana României la baschet masculin informează că Tudor Fometescu va rămâne în orașul de pe Crișul Repede și pentru viitoarea stagiune, fiind principala opțiune pentru respectarea regulii jucătorului U23.

La capătul celui mai bun sezon pe care l-a avut în baschetul profesionist românesc, Tudor Fometescu rămâne principala opțiune a antrenorului Cristian Achim pentru respectarea regulii jucătorului U23 și în viitoarea stagiune, la CSM CSU Oradea. Baschetbalistul de 1,90 metri înălțime și 22 de ani a adunat medii statistice de 4.1 puncte, 1.8 recuperări, 0.9 pase decisive și 0.5 intercepții în aproape 16 minute pe partidă. Tudor a avut 54% la aruncările de două puncte, respectiv 34% la semicerc și un indice de 4.3 la eficiență, în sezonul 2020-2021. Sosit la Oradea în vara lui 2017, „Fome” are contract cu CSM CSU până la finele sezonului 2021-2022, cele două părți hotărând de comun acord să continue colaborarea. Tudor este un baschetbalist polivalent, acesta putând evolua pe pozițiile 1, 2 și 3. Convocat la naționala de seniori a României pentru precalificările FIBA Basketball World Cup 2023, Fometescu va fi prezent luni, 19 iulie, la reunirea lotului. Tudor a început baschetul la CS Magic Champions București unde a jucat până la categoria U14 activând sub îndrumarea Mariei Roșianu. În vara anului 2013 s-a alăturat proiectului 4Sports București, unde a evoluat sub comanda lui Milan Sokic și Zoltan Safar. Fometescu a acumulat 94 apariții în Liga Națională, 15 în Cupa României și una în Super Cupă, reprezentând totodată Oradea în cupele europene.

Aleg calea continuității

Până la această oră, CSM CSU Oradea a confirmat continuarea colaborării cu Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu și Nikola Markovic. De asemenea, a anunțat revenirea lui Kris Richard la echipă, acesta semnând un contract pe termen lung cu gruparea orădeană. În schimb, vicecampioana s-a despărțit de Giordan Watson, conducătorul de joc ajungând la rivala U BT Cluj-Napoca, și de Milan Mitrovic, cel care a fost antrenor secund al echipei în ultimii șapte ani. La aproape o lună de la terminarea ediției trecute de campionat, bihorenii aleg din nou, în mare măsură, calea continuității în ceea ce privește formarea lotului de jucători pentru viitorul sezon, strategie care speră să îi ajute în tentativa de a cuceri un nou titlu național.