Meci foarte important pentru campioana României în tentativa de a încheia sezonul regulat pe un loc cât mai sus în ierarhia Ligii Naţionale de baschet masculin. În această seară, de la ora 19.00, CSM CSU Oradea evoluează în Arena "Antonio Alexe" împotriva CSU Sibiu, partida nefiind televizată.

 

Cu trei victorii din tot atâtea meciuri jucate în grupa locurilor 1-6, echipa orădeană are un moral foarte bun, iar un nou rezultat pozitiv ar plasa-o favorabil în încercarea de a aborda play-off-ul măcar de pe locul 3. Surpriza plăcută a sezonului, CSU Sibiu are două puncte mai mult decât orădenii, dar în ultimele partide nu au mai arătat aceeaşi constanţă ca şi în prima fază a sezonului regulat. Rămâne, însă, o echipă incomodă, care în această ediţie a câştigat pe teren propriu la patru puncte şi a cedat la Oradea la trei. Ambele protagoniste ale duelului din această seară se apără foarte bine, cu un grad ridicat de combativitate, având cea mai scăzută medie de puncte primite pe meci. Pentru adversari este a doua confruntare externă dintr-o serie de trei, prima pierzând-o clar la Cluj, iar următoarea având-o la Timişoara.

Se anunţă un duel interesant, chiar acerb între două grupări experimentate aflate în luptă directă pentru un loc pe podium înaintea meciurilor din faza eliminatorie. Ambele formaţii au în componenţă câte şase străini, astfel că atât Cristian Achim, cât şi Dan Fleşeriu vor fi nevoiţi să lase unul în afara lotului. La orădeni, în ultimele partide Uros Lucic s-a aflat în această nedorită postură.

Astăzi se mai joacă în grupa 1-6 partidele Steaua - U BT Cluj (ora 17.00, Digi Sport 3) şi BC Timişoara - BCMU Piteşti (ora 20.00, Digi Sport 3).

 

Clasament:

1. U BT Cluj - 41 puncte

2. Steaua - 36 puncte

3. CSU Sibiu - 36 puncte

4. CSM CSU - 34 puncte

5. BC Timişoara - 33 puncte

6. BCM U Piteşti - 32 puncte.