Mergând pe calea continuității, CSM CSU Oradea a ajuns la un nou acord cu fundașul Giordan Watson care va continua să joace la Oradea cel puțin încă un sezon. Astfel, conducătorul de joc va evolua în Arena Antonio Alexe pentru al treilea an consecutiv.

Fără a avea o construcție fizică specifică jucătorilor de baschet, Watson își completează deficitul de înălțime (doar 1,78 metri) printr-o extraordinară știință a mânuirii mingii. Sportivul de origine americană, dar având și cetățenia română, va împlini 35 de ani pe 24 octombrie. El a bifat de-a lungul carierei sale jocuri în campionate puternice precum cele din Turcia, Franța sau Germania. În competițiile europene a evoluat în Liga Campionilor și în Eurochallenge / Europe Cup unde a ajuns până până în sferturile de finală cu Energia Târgu Jiu, echipă pentru care a jucat între 2013 și 2015. În România, Watson a mai evoluat un sezon (2017-2018) pentru U BT Cluj-Napoca de care nu s-a despărțit în cele mai bune condiții. Watson este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. „Watson este creativ și bun organizator al jocului. De asemenea dispune de experiență internațională impresionantă, aflându-se în fața celui de-al 13-lea sezon al carierei în Europa. Giordan e un jucător defensiv foarte solid, fiind cerebral și dispus să-și asume rolul de lider la final de meci echilibrat. În fine, a făcut să se vorbească despre România atât prin intermediul experiențelor din cupele europene, cât și sub culorile echipei naționale”, este descrierea pe care i-o face site-ul oficial al clubului orădean.

Ultimul sezon, unul dintre cele mai bune din carieră

În ultimul sezon competițional, Giordan a avut 18 apariții în Liga Națională de baschet masculin a României. El a avut medii statistice de 11.3 puncte, 3.7 pase decisive, 1.9 recuperări, 1.1 intercepții în 25 minute pentru 12.9 la eficiență. De notat că în ultimul sezon, Watson a reușit cele mai bune procentaje ale carierei sale la aruncările de două puncte (68%) și cele de trei puncte (43%). Watson a câștigat titlul de campion al României și Supercupa (ambele în 2019), alături de CSM CSU Oradea. De asemenea, a disputat două finale de Cupa României alături de formația antrenată de Cristian Achim.

Până în acest moment, lotul CSM CSU Oradea cuprinde următorii jucători: Bogdan Nicolescu, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Nikola Markovic și Giordan Warson.

Pat Richard, încă trei ani la U BT

Într-o altă ordine de idei, tot ieri, U BT Cluj-Napoca, marea rivală a orădenilor în lupta pentru titlul de campioană națională, a anunțat că a semnat un acord de prelungire a contractului pentru o perioadă de trei ani cu Patrick Richard, unul dintre cei mai buni baschetbaliști din sezonul trecut. Așadar, destul de probabil, după cu arată primele mutări, Clujul și Oradea vor fi din nou protagonistele Ligii Naționale de baschet masculin.