Baschetbaliştii orădeni au suferit un nou eşec, de această dată în prima rundă din Grupa H a FIBA Europe Cup. CSM CSU a pierdut clar 66-76 (13-15, 15-22, 12-21, 26-18) confruntarea cu Legia Varşovia, partidă în care a jucat baschet doar pe parcursul ultimului sfert.

 

Dacă până acum ne plăcea să credem că înfrângerile orădenilor din acest debut de sezon sunt doar nişte accidente, pe zi ce trece ne convingem că situaţia stă diferit. Bihorenii au pierdut din nou fără drept de apel, de această dată, în faţa unei echipe care a terminat pe locul 4 în Polonia, în sezonul trecut. Richard şi compania au început în forţă meciul, distanţându-se la 8 lungimi (8-0 minutul 4). A fost un simplu foc de paie pentru că a urmat un adevărat recital al oaspeţilor care s-au distanţat la un maxim de 22 de puncte. Roş-albaştrii s-au trezit abia în ultimele 10 minute ale partidei atunci când au jucat cu totul altceva şi lăsau impresia că ar putea produce miracolul. N-a fost însă aşa, partida terminându-se cu succesul polonezilor la 10 puncte diferenţă. În celălalt meci al grupei, Szolnoki Olajbánász – FC Porto 81-64.

„Să ne îmbunătăţim jocul”

„Legia Varșovia a jucat mai bine decât noi în această seară și a meritat victoria pe deplin. Noi, din păcate, nu ne regăsim. Ne creăm situații de a marca, dar nu trimitem mingea în coș din aruncări deschise sau favorabile și cam acolo se joacă meciurile de baschet. Urmează trei meciuri consecutive în deplasare în FIBA Europe Cup pentru echipa noastră. În acest moment așteptările mele sunt legate de jocul nostru. Este limpede că trebuie să jucăm mai bine. Indiferent de adversar, trebuie să ne îmbunătățim noi jocul. Bineînțeles, fiind trei deplasări succesive, trebuie să le luăm pas cu pas, una câte una. Fiecare cu specificul ei, doar că preocuparea noastră principală trebuie să fie legată de îmbunătățirea propriului joc”, a declarat, la finalul partidei, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Următoarea partidă a orădenilor se va desfăşura tot în Arena Antonio Alexe, sâmbătă, de la ora 18.45, în compania echipei CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea: Bickauskis 16 (4×3), Gavrilovic 6, Holt 12 (2×3), Nicolescu 6 (2×3), K. Richard 10 (1×3), Baciu, Green 8 (1×3), N. Markovic 7 (1×3), Paliukenas 1. Antrenor: Cristian Achim

Legia Varșovia: Abdur Rakhman 9, Cowels III 12 (4×3), Koszarek 15 (4×3), Kulka 12 (2×3), Skific 8, Kaminski 3 (1×3), Kemp 5, Vika 12 (1×3). Antrenor: Wojciech Kaminski.