Poloiștii orădeni au fructificat avantajul bazinului propriu câștigând ambele dispute de la Oradea din semifinala cu Sportul Studențesc Corona Brașov. Astfel, după un prim duel în care s-au impus categoric 11-5 (2-0, 3-1, 4-1, 2-3) și un alt doilea cu un final incendiar terminat la doar un gol diferență 10-9 (4-3, 1-3, 4-1, 1-2), CSM Digi mai are nevoie de un singur succes pentru a accede din nou în finala Superligii Naționale.

Cu un antrenor Dorin Costrăș care și-a arătat devotamentul față de echipă alegând să fie aproape de elevii săi cu toate că în aceeași zi mama sa decedase, orădenii au făcut un prim joc fenomenal în deschiderea seriei cu Sportul Studențesc, formație cu care echipa de pe Criș își împărțise victoriile în sezonul regulat. Așa cum o arată și scorul, bihorenii și-au mărit avantajul în fiecare dintre primele trei sferturi astfel că la intrarea în secvența decisivă tabela de marcaj indica un scor de neconceput la debutul partidei, 9-2! La adăpostul unui asemenea avantaj, nivelul de concentrare a scăzut pe parcursul ultimelor 8 minute astfel că scorul final a fost 11-5.

Final incendiar în jocul al doilea

Meciul al doilea a avut o cu totul altă desfășurare, oaspeții fiind la un pas de victorie. Totuși orădenii, grație în special prestației remarcabile reușite de olandezul Jesse Koopman, au câștigat în cele din urmă la un gol diferență, 10-9. Cele două formații și-au adjudecat fiecare câte două sferturi. Primul a aparținut orădenilor (4-3) iar cel de-al doilea oaspeților (1-3) care au intrat la pauză cu un avantaj de un gol, 5-6. A urmat un sfert trei excelent precum cel reușit de baschetbaliști astfel că CSM Digi părea că s-a desprins în învingătoare (9-7). „Studenții” s-au apropiat la doar un gol (9-8) după reușita lui Vlad Georgescu în timp ce Koopman a ratat imediat un penalty. Oanță a eglat la 9 după care cele două formații s-au jucat cu inimile celor prezenți în tribune fiecare dintre ele ratând câteva atacuri. Același excelent poloist olandez avea să aducă în cele din urmă victoria care poziționează Oradea cu prima șansă la calificarea în finala campionatului.

Așadar CSM Digi are 2-0 în semifinala cu Sportul și mai are nevoie de un singur succes în următoarele trei dispute. Următoarele două sunt programate să se dispute la Brașov, iar în caz de egalitate, jocul decisiv se va desfășura la Oradea. În cealaltă semifinală, Steaua conduce tot cu 2-0 pe Dinamo București după două victorii obținute aproximativ după același tipar, 13-4 și 9-7.

Marcatorii celor două echipe au fost: Koopman 3+4, Roca 2+0, Remeş 2+0, R. Georgescu 1+2, I. Szabó 1+3, R. Szabó 1+1, Gergelyfi 1+0, respectiv V. Georgescu 2+2, Bota 1+0, B. Ivovic 1+1, Oanţă 1+1, Jerkovic 0+3, A. Creţu 0+1, Jajcinovic 0+1.