O deplasare lungă a fost destul de solicitantă și pe teren pentru CSM CSU Oradea. Până la urmă, echipa orădeană a câștigat cu 84-75 (13-22, 30-19, 21-12, 20-22) meciul în devans la etapa a 7-a din Liga Națională de baschet masculin, cu CSM Galați.

Meciul a început favorabil gazdelor, care au încheiat primul sfert cu un avantaj de nouă puncte (22-13). Repriza secundă a coincis cu revirimentul oaspeților, la care a excelat Nikola Markovic, autor a 16 puncte până la jumătatea meciului (41-43). Avansul orădenilor a crescut imediat după pauză în urma unui parțial de 10-2, dar gălăâțenii nu au renunțat niciun moment la luptă deși erau conduși cu 53-64 la intrarea în secvența decisivă. Eforturile gazdelor de a reveni în joc au fost anulate de orădeni, lipsiți de aportul lui Donatas Tarolis (accidentat) și Cătălin Baciu (bolnav). CSM CSU Oradea a bifat a patra victorie din  cinci meciuri și ocupă primul loc în serie, în timp ce gălățenii au un bilanț de trei succese și două înfrângeri în Conferința B.

Nikola Markovic a totalizat 22 puncte, 5 recuperări, Justin Carter a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, 2 capace, iar Stephen Holt a încheiat cu 13 puncte, 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. În replică, Luka Mitrovic a reușit 22 puncte pentru CSM Galați.

Sâmbătă, de la ora 19.00, CSM CSU Oradea joacă la Oradea Arena cu CSM Constanța, ocupanta locului 9, ultimul, cu o victorie și două eșecuri.