Handbaliștii orădeni vor disputa astăzi, cu începere de la ora 17.30, la Arena Antonio Alexe (intrarea liberă), partida cu CSM Reșița din cadrul playoff-ului de promovare în Liga Națională. Doar un eventual succes ar păstra formația gazdă în cursa pentru ocuparea locului al doilea, ultimul care asigură promovarea directă în prima divizie.

Echipa de handbal masculin orădeană ocupă în acest moment locul al 4-lea în playoff, poziție care asigură participarea la barajul de promovare. Cu toate acestea, o confruntarea cu Timișoara sau Sighișoara, formații care vin din Liga Națională, le-ar conferi șanse minime de accedere în prima divizie. Din acest motiv orădenii au nevoie să prindă locul al doilea, iar pentru a păstra șansele teoretice la ocuparea acestei poziții, roș-albatrii sunt obligați să învingă astăzi pe CSM Reșița. Echipa de pe Valea Domanului se află pe locul al 6-lea în playoff cu doar 7 puncte acumulate după un bilanț de 2 succese, 1 egal și 5 eșecuri.

Bihorenii au arătat mai bine decât Reșița în playoff

Parcursul acestei formații este mult mai slab decât cel avut pe parcursul sezonului regulat în Seria A a Diviziei A, competiție din care a făcut parte și formația orădeană. Atunci oaspeții de astăzi ai orădenilor s-au clasat pe locul al doilea în serie având cu 3 puncte în plus față de formația roș-albastră pregătită de către Cosmin Liberț. Așadar cele două echipe se vor afla pentru a patra oară față în față, scorul general fiind 2-1 în favoarea echipei din Reșița care și-a fructificat de fiecare dată avantajul terenului propriu câștigând 35-30, în sezonul regulat, și 33-25, în ultimul meci, în playoff. Bihorenii au câștigat un singur joc, chinuit, acasă, cu scorul de 31-30. Privind rezultatele directe am fi tentați să credem că misiunea roș-albaștrilor este foarte dificilă. Totuși, având în vedere forma sportivă pe care cele două formații au arătat-o în playoff precum și avantajul terenului propriu pe care CSM Oradea îl are, ne permitem să afirmăm că, de această dată, favorită la victorie este echipa gazdă.

În ultimele meciuri disputate, ambele echipe au cedat în fața aceluiași adversar, CSM Odorheiu Secuiesc, liderul din playoff. Oradea a pierdut în deplasare, scor 44-35, în timp ce Reșița s-a înclinat acasă, scor 40-35.

Pe primele locuri în playoff: 1. CSM Odorhei - 22 puncte (8 jocuri), 2. CSM Alexandria - 18 p (8 j), 3. CSM Făgăraș - 13 p (9 j) și 4. CSM Oradea - 13 p (9 j).

Programul celorlalte meciuri din etapa a 11-a a playoff-ului: CSM Făgăraș - CSM Odorheiu Secuiesc și CSM Alexandria - Teutonii Ghimbav. CS Medgidia va sta.