Echipa orădeană de handbal masculin, angrenată în campionatul primei divizii, îşi joacă sâmbătă, de la ora 16.00, în Arena Antonio Alexe, una dintre ultimele şanse de a spera la salvarea de la retrogradare cu toate că întrecerea este departe de a se apropia de final.

Meciul are o miză deosebită şi asta deoarece în vechea polivalentă orădeană se vor duela două formaţii aflate în partea a doua a clasamentului. Acest gen de partide nu ai voie să le pierzi dacă îţi doreşti să rămâi pe prima scenă a handbalului românesc. Orădenii pregătiţi de către George Tăutu şi Cosmin Liberţ primesc vizita echipei de pe locul al 10-lea care are la activ, după 5 jocuri disputate, 2 victorii şi 3 înfrângeri. În ultima etapă, buzoienii au obţinut un succes la limită, 23-22, pe teren propriu, în duelul cu Steaua Bucureşti, una dintre echipele bune ale campionatului. În schimb, bihorenii au cedat fără drept de apel, scor 37-28, în fieful echipei Potaissa Turda. În urma acestui nou eşec, al 6-lea consecutiv, CSM Oradea şi-a consolidat penultima poziţie în clasament, la 6 lungimi distanţă de primul loc neretrogradabil direct. Aşadar, roş-albaştrii au o nouă şansă de a sparge gheaţa, HC Buzău fiind una dintre echipele primei divizii pe care îţi permiţi să speri că le poţi învinge. Accesul spectatorilor în tribune se va face pe bază de bilet.

„Satelitul” joacă la Târgu Jiu

În schimb, echipa satelit a formaţiei orădene va evolua duminică, de la ora 11.30, în deplasare pe terenul echipei CSU Târgu Jiu. Bihorenii ocupă locul al 5-lea (din 8) cu 3 puncte după două meciuri disputatte în timp ce gorjenii se clasează pe locul al 3-lea, cu o victorie la activ.