Vicecampioana României la polo pe apă dispută astăzi, de la ora 12.00, în Capitală, jocul al treilea din cadrul semifinalei Superligii Naţionale cu Dinamo Bucureşti. Având două succese obţinute în propriul bazin (Crişul), CSM Oradea este la doar un pas de ultimul act al competiţiei.

Cum era de aşteptat, accederea în finala Superligii Naţionale de polo reprezintă practic o simplă formalitate pentru echipa pregătită de către Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu. Cu două victorii obţinute în Bazinul Crişul, bihorenii mai au nevoie de o singură victorie pentru a ajunge din nou să se bată pentru titlul de campioni naţionali. Deşi primul succes de la Oradea a fost unul muncit (10-7), Ramiro Georgescu şi ai săi colegi fiind conduşi cu 5-4 la începutul reprizei a treia, cu totul altfel au stat lucrurile în meciul al doilea pe care orădenii l-au câştigat categoric, scor 10-3. Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii poate fi constatată şi privind scorul înregistrat după disputarea a trei sferturi din meci atunci când ardelenii conduceau cu 6-0. De altfel, CSM Oradea a învins de trei ori pe Dinamo și în sezonul regulat al actualei ediții de campionat.

Duelul de astăzi, care se va desfăşura în Bazinul Dinamo din Capitală, ar putea fi ultimul dacă bucureştenii nu reuşesc să se impună. În eventualitatea unui succes puţin scontat al echipei gazdă, seria, a cărei învingătoare va fi stabilită după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, va continua mâine, cu jocul 4 care va începe tot de la ora 12.00. Dacă surpriza va continua să se amplifice, meciul decisiv al acestei semifinale va avea loc săptămâna viitoare, la Oradea.

Steaua Bucureşti, cel mai probabil adversar

Şi cealaltă semifinală este practic tranşată de către Steaua Bucureşti, campioana României, care conduce pe Rapid Bucureşti cu scorul general de 2-0. Jocul cu numărul 3 al acestei serii, care probabil va fi şi ultimul, se va desfăşura mâine, de la ora 13.00, în Bazinul Giuleşti.