CA Oradea va juca sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 17.00, o partidă deosebit de importantă cu CSM Satu Mare, pe terenul acesteia. Ambele formații au mare nevoie de puncte, gazdele pentru a evita subsolul clasamentului, iar oaspeții pentru a se menține cu șanse în lupta pentru unul dintre cele două locuri de baraj.

CSM pare pe val

Dacă în etapa disputată sâmbăta trecută, „vulturii verzi” au trecut destul de lejer de Șimleu Silvaniei, o echipă cu destule probleme de lot, de această dată va avea în față o formație mult mai motivată și care ocupă penultima poziție în clasament, oarecum conjunctural. CSM Satu Mare fiind una dintre echipele cele mai defavorizate ale seriei de măsurile de protecție împotriva noului coronavirus pierzând două partide la „masa verde”. Una dintre aceste întâlniri chiar în fața CA Oradea, iar cealaltă, în fața Luceafărului Oradea.

CSM Satu Mare vine după deplasarea de la Șomcuta Mare, unde a reușit să obțină doar un singur punct după ce a dominat, în prima parte chiar copios, însă a primit un gol împotriva cursului jocului, în ultimul minut al primei părți și a reușit să egaleze în minutul 71 ca peste doar un minut să rămână în 10 jucători odată cu eliminarea lui Luca Tincău. A urmat pasul înapoi pentru conservarea rezultatului de egalitate, dar a fost cât pe ce să vină cu mâna goală din această deplasare, în urma atacurilor disperate ale gazdelor din ultima parte a jocului.

CAO, acum mai puternică

Echipa orădeană pare în acest moment cu mult mai robustă, mai articulată și mai valoroasă tehnico-tactic decât la partida pierdută în vară la baraj în fața sătmărenilor, cu contribuția benevolă a centralului acelei partide de tristă amintire. Apoi este împinsă din spate de nevoia iminentă de a obține toate punctele puse în joc pentru a nu pierde contactul cu primele două clasate care se întâlnesc în meci direct tot în această etapă. În cazul unei victorii la Satu Mare ar putea s-o ajungă la puncte pe SCM Zalău care probabil va pierde partida de la Baia Mare, după cum a evoluat în ultimul timp, mai ales că în această săptămână a rămas și fără antrenorul Marius Pașca, care a demisionat în mod surprinzător. Un rezultat de egalitate, între cele două, poate ar fi și mai potrivit pentru orădeni, însă este greu de crezut că Minaur va rata această oportunitate de a tranșa victoria și poziția de lider în favoarea sa. Iar pe de altă parte, echipa orădeană și cea băimăreană par cele mai îndreptățite, după joc și valoarea loturilor, să meargă la braț spre baraj și probabil ar fi și o reparație morală pentru modul cum a ajuns echipa din Zalău în postura de lider la terminarea turului.

Fără indisponibilități majore în lot, formația orădeană este din nou obligată să câștige și această întâlnire din deplasare, fiindcă finalul ediției de campionat se apropie cu pași repezi, iar timp și posibilități de corectat s-ar putea să nu i se mai ofere.