Stadion: Minerul

Spectatori: 119

Marcatori: Andrei Grosu 45+2 / Claudiu Copil 6, Cristian Cigan 15, Andrei Ferik 73, Andrei Șumălan 84 (11m)

Cartonașe galbene: G. Bogdan, C. Bila (2), A. Gruie, / M. Gal, Ș. Man, F. Mintaș, C. Copil.

Cartonaș roșu: Cristian Bila 71, cumul de cartonașe galbene.

CSO: Ștef – Laza (74 Nistor), Bila, Chiș, Gruie (85 Vuluga), G. Bogdan (85 Secui), L. Junc, Ban, Oncică (74 Isai), Grosu (74 Prața), M. Junc.

AntrenorI: Voicu Popa și Sandu Balaj.

CS: Hojda – Ungur, Tiponuț, Gal, Man, Copil, Mintaș (68 Bondar), Ferik (81 Giura), Mihalca (68 Codoban), Șumălan (85 Kalaucz), Cigan (81 Duma).

Antrenori: Răzvan Giura și Sorin Danciu.

Arbitri: Valentin Zah, la centru – Alexandru Bogdănel și Adina Moza, asistenți.

Observator AJF: Radu Bitea.

 

Într-un meci al etapei a patra, din Liga a IV-a, care era catalogat ca unul „strâns” oaspeții s-au impus pe merit, însă diferența înregistrată la final nu reflectă situația din teren dacă punem în balanță situațiile de gol înregistrate.

Vecine în clasament înaintea acestei etape, meciul disputat pe legendarul stadion Minerul – a cărei suprafață de joc rivalizează cu unul din ligile superioare datorită profesionalismului administratorului bazei sportive, Florin Raț – se anunța ca unul deosebit de atractiv iar aceste premise au fost confirmate printr-un joc care a făcut o bună reclamă „sportului rege”. Startul debordant al oaspeților s-a dovedit a fi decisiv în economia ulterioară a partidei, una câștigată pe merit, după cum, în mod sportiv, afirma și președintele șteienilor, Marius Junc, însă diferența de scor poate fi catalogată prea mare, neconformă cu realitatea din teren. Șteienii au fost, pur și simplu, surprinși de atacurile în valuri ale oaspeților imediat după fluierul de start, iar tabela de marcaj a fost repede modificată, 0-1, cu un adevărat eurogol realizat de Claudiu Copil (6) care a trimis o „torpilă” de la aproximativ 25 de metri, fără nici o speranță pentru Ștef. După gol sistemul defensiv al gazdelor s-a dereglat vizibil iar o gravă greșeală a fost promt taxată de Cristian Cigan (15) care a înscris, 0-2, nestingherit din marginea mic. Degringolada a persistat în tabăra gazdelor, însă după ce Șumălan (22) a luat la țintă încheietura barelor jocul a început să se echilibreze, iar șteienii au „împins” jocul înspre careul advers, pe care l-au luat cu asalt. Grosu (27) a trimis un șut înșelător, din unghi, greu respins de Hojda. A. Grosu (33) a reclamat o lovitură de pedeapsă, în urma unei busculade în careu, însă fără efect asupra arbitrului de centru, după care au urmat o serie de cornere succesive, fără rezultat însă, pentru ca „ghiuleaua” expediată de L. Junc (43) să fie respinsă în extremis. Și totuși, presiunea gazdelor a dat roade prin reușita lui Andrei Grosu (45+2) care a făcut o „piruetă”, ca în tinerețe, scuturând plasa adversă, 1-2. Reveniți de la vestiare cu un moral destul de bun șteienii și-au reluat ofenisva însă șutul lui Oncică (47) nu a avut forța necesară, pentru ca momentul psihologic al partidei să fie consemnat în urma unei lovituri libere excelent executată de A. Grosu, dar A. Gruie (55) din marginea careului mic să rateze lovitura de cap, care a trecut peste bară în fața unui portar învins, după care G. Bogdan (61) nu a prins cadrul porții. O intervenție prea energică în suprafața adversă a fundașului șteian Cristian Bila (71) s-a soldat cu un cartonaș galben și implicit roșu, pentru cumul de cartonașe, iar cum un necaz, se spune, nu vine niciodată singur, tabela s-a modificat destul de repede prin golul reușit de Andrei Ferik (73), în timp ce gazdele au fost private de un gol gata făcut, când Șumălan a respins din fața porții mingea trimisă din lovitută liberă de C. Chiș (77), pentru ca scorul final, 1-4, să fie stabilit de Andrei Șumălan (84) din lovitură de pedeapsă.