Clasată pe locul al 5-lea după 6 jocuri disputate, CSO Voluntari, echipă aflată la debut pe prima scenă a baschetului românesc, are prestaţii peste aşteptări în acest început de sezon. Partida, CSO – CSM CSU, contând pentru turneul 4 al Ligii Naţionale, se va desfăşura astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport 3).

Cu doar două zile libere avute cu ocazia Anului Nou, baschetbaliştii au revenit la antrenamente începând cu data de 2 ianuarie pentru a se pregăti pentru cele două partide pe care le vor disputa astăzi şi mâine (cu „lanterna roşie”, Athletic Constanţa, de la ora 17.15, Digi Sport), la Voluntari, ambele contând pentru turneul cu numărul 4 din Liga Naţională de baschet masculin. CSM CSU Oradea, cu un bilanţ de 4 succese şi un eşec, ocupă locul al 6-lea în clasament cu 9 puncte acumulate. Înaintea plecării spre localitatea de lângă Capitală, baschetbaliştii, împreună cu întreg staff-ul tehnic, au efectuat testarea prevăzută de protocol pentru depistarea celor infectaţi cu Sars Cov 2, iar rezultatele au fost în totalitate negative. În ciuda faptului că virusul nu a făcut victime în rândul jucătorilor, antrenorul Cristian Achim nu va putea conta pe Tudor Fometescu, care a devenit indisponibil. În schimb, deşi incomplet refăcut, Aaron Broussard a făcut deplasarea la Voluntari împreună cu echipa. De menţionat şi debutul reuşit pe care ultimul transfer, americanul Garlon Green, l-a avut pentru roş-albaştri la turneul desfăşurat la Sibiu. Acesta a avut medii statistice de 12,5 puncte şi 3,5 recuperări în partidele cu CSU Sibiu şi BCM U Piteşti.

 

Vlad Moldoveanu, numele sonor al celor de la Voluntari

De partea cealaltă, CSO Voluntari arată excelent pentru o nou promovată, în acest debut de sezon. Cu victorii pe linie în ultimele patru partide, printre victime regăsindu-se Dinamo sau SCM U Craiova (la ultimul turneu), formaţia din oraşul de lângă Capitală devansează în clasament echipe de tradiţie din baschetul românesc. Situaţia nu rămâne la fel de suprinzătoare, dacă privim lotul de jucători pe care Sasa Ocokoljic îl are la dispoziţie, printre elevii săi regăsindu-se Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro, David Joseph (medie de 19,2 puncte pe meci) sau Anthony Hickey (6,7 pase decisive pe partidă). Aşadar, cu toate că aparent formaţia din Voluntari pare un adversar abordabil pentru bihoreni, jocul nu se anunţă atât de uşor precum pare la prima vedere. Tot în aceeaşi locaţie, astăzi, de la ora 16.30 (Digi Sport 3), se va desfăşura partida Athletic Constanţa – SCM Timişoara.

 

Lotul de jucători deplasat la Turneul 4:

Fundași – Giordan Watson, Vlad Marinău, Aaron Broussard, Stephen Holt, Pavle Reljic, Luca Năstruț

Extreme – Garlon Green, Bobe Nicolescu, Edward Petrescu, Enzo Vescan

Pivoți – Arturas Valeika, Nikola Markovic, Dragan Zekovic, Cătălin Baciu

 

Celelalte partide ale etapei a 8-a, care se desfăşoară astăzi, sunt: BCM U Piteşti – CSM Târgu Jiu (ora 14.45, Digi Sport), CSM Focşani – Dinamo Bucureşti (ora 16.00, FRB TV), CSU Sibiu – CSM Galaţi (ora 18.15, Digi Sport) şi CSM Miercurea Ciuc – SCM U Craiova (ora 19.30, FRB TV).

 

CLASAMENT

1. CSU Sibiu - 6 victorii/1 înfrângere    13 puncte

2. U BT Cluj-Napoca - 6/0   12 puncte

3. BCM U Pitești - 4/3  11 puncte

4. Steaua București – 4/2 10 puncte

5. CSO Voluntari - 4/2   10 puncte

6. CSM CSU Oradea – 4/1    9 puncte

7. CSM Focșani – 2/5   9 puncte

8. CSM Miercurea Ciuc - 1/6   8 puncte

9. SCM Timișoara – 2/3  7 puncte

10. CSM Galați - 1/4   6 puncte

11. SCM U Craiova - 2/2   6 puncte

12. Dinamo București 2/2   6 puncte

13. CSM Târgu Jiu 1/4    6 puncte

14. Athletic Constanța 0/4   4 puncte