Derby-ul Seriei C, din cadrul Diviziei Cadeți Masculin, a opus la Ștei ocupantele locurilor unu și trei, iar după un adevărat regal voleibalistic, „școala șteiană” s-a impus, la limită, în urma unei reveniri senzaționale care a fost răsplătită ca atare de numerosul public prezent.

Indiscutabil, voleiul rămâne o pasiune extroardinară pentru locuitorii de la poalele Munților Apuseni, fapt dovedit și sâmbătă, în sala de sport a CN „Avram Iancu” Ștei, când, practic, și-au împins favoriții mult „deasupra fileului” într-un meci care a avut toate ingredientele de a fi catalogat ca un adevărat regal voleibalistic, evident păstrând proporțiile competiției în care s-a disputat această superbă partidă. În postură de lider a seriei, șteienii au început foarte bine meciul, iar diferența s-a instalat logic, 8-5, 15-8, însă clujenii au început cursa de urmărire reușind egalarea la 20, care a persistat până la 26. O greșeală la preluare în tabăra gazdelor și un atac milimetric în afara suprafeței de joc a dat câștig de cauză clujenilor, 26-28. Setul doi a avut aproape același scenariu, 8-7, 16-15, 20-20, pentru ca oaspeții să câștige din nou la diferență minimă, 23-25. Liderul a intrat hotărât pe teren în setul trei, unul fără istoric, reușind să-și mărească vizibil diferența, 8-6, 15-10, și să câștige lejer, 25-15. Chiar dacă diferența în setul patru a fost una un pic mai strânsă, 25-20, gazdele s-au impus fără probleme., egalând situația la seturi, 2-2. Ultimul set a început favorabil clujenilor, 1-5, însă Alex Țigan, cel mai bun jucător de pe teren, a reușit cinci servicii „ucigătoare”, aducându-și echipa în avantaj, 6-5. S-a mers „minge la minge” până la 10-10, după care șteienii au devenit mult mai siguri pe ei reușind să se desprindă, 13-11, și să câștige cu 15-12. Într-adevăr, așa cum am mai afirmat, a fost un meci foarte bun calitativ, cu o revenire senzațională a șteienilor care prin această victorie își consolidează poziția de lider a seriei, dar au și dat dovadă de multă stăpânire de sine în momentele delicate ale meciului.

CSȘ Ștei: Andrei Ille, David Molnar, Andrei Farcaș, Iulius Indrei, Alex Țigan, Denis Cocoș, David Palffy, Alexandru Avram, Rareș Avram. Antrenor: Prof. Sebastian Indrei.

CSȘ Cluj: L. Suciu, M. Chiorean, D. Lote, K. Szilagyi, N. Filpișan, M Iclozan, Ș. Boca, A. Onețiu, A. Popfăleanu, A. Bălan. Antrenor. Prof. Călin Cotuțiu.

Arbitri: Robert Costea și Bogdan Bota, ambii din Deva.

Arbitru scorer: Andrea Balogh, Oradea.

Asistența medicală: Dr. Daciana Baic și as. Geanina Purle.

Director de concurs: Alin Țigan.