După o vacanță extrem de scurtă care nu a permis efectuarea unui cantonament, duminică, de la ora 11.00, în sala de sport a Universității, iubitorii handbalului feminin sunt așteptați pentru a asista la un nou duel atractiv, la Oradea venind pentru a doua oară în acest campionat, Crișul Chișineu-Criș. Partida contează pentru etapa a 11-a din Seria D a Diviziei A.

Acest joc este primul din cel de al doilea tur, iar cu toate că se întâlnesc două echipe cu obiective și condiții diferite, propune un duel interesant. Gazdele (locul al 5-lea) vor încerca să țină piept adversarului mai bine clasat (locul al doilea), chiar dacă s-au confruntat cu accidentări în ultima perioadă, iar multe jucătoare sunt în curs de recuperare sau nerefăcute complet. Lista indisponibilităților este deschisă de căpitanul Cipriana Petric, continuând cu portarii Crina Pintea și Adina Sabău, dar și Irina Munteanu sau Alexandra Bande. Deocamdată nu sunt noutăți la echipă, însă antrenorii orădeni, Doina și Cristian Ardelean, vor încerca să scoată maximum de la lotul valid pe care îl au la dispoziție în acest moment. Partida va fi arbitrată de maramureșenii Alin Gherman și Adrian Moldovan, intrarea spectatorilor fiind liberă, ca de obicei. Celelate două jocuri ale rundei sunt Minaur 2 Baia Mare – CSU Reșița și CSM Târgu Mureș – CSU de Vest Timișoara.

În februarie, studentele debutează și în Cupa României

Sediul FRH a găzduit recent tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României la handbal feminin, printre echipele extrase din urnă numărându-se și CSU Oradea. Dacă sorții au fost mai blânzi cu CSU Timișoara sau Crișul Chișineu-Criș, formații care au prins adversari de liga a doua, nu la fel de norocoasă a fost echipa din orașul de pe Crișul Repede, care va aduce la Oradea un nume important din handbalul feminin românesc al ultimilor ani, echipa de prim eșalon, Dunărea Brăila. Meciul va avea loc pe 17 februarie, la Oradea, urmând a se juca într-o singură manșă. Chiar dacă brăilencele, momentan, sunt deținătoarele „lanternei roșii” în Liga Națională, diferența dintre cele două eșaloane este imensă. Cu toate acestea este bine că la Oradea va ajunge o echipă de primă ligă pentru un meci oficial, după câteva decenii de așteptare, evenimentul reprezentând o experiență utilă pentru tinerele jucătoare ale CSU, majoritatea junioare încă. Acestea vor avea șansa de a juca împotriva unor sportive consacrate. Locația și ora nu au fost deocamdată stabilite, însă ele vor fi anunțate din timp.

Programul complet al Cupei României:

CSM Slatina - SCM Gloria Buzău

CSA Steaua Bucureşti - ASC Şc. 181 SSP Bucureşti

CSU Oradea - HC Dunărea Brăila

ACS Crişul Chişinău - FC Argeş

CSM Tg. Mureş - HC Activ CSO Plopeni

CSM Galaţi - CS Minaur Baia Mare

ASC Coroa 2010 Braşov - CSM Bucureşti

CSU Ştiinţa Bucureşti - CS U Cluj Napoca

AHCM Slobozia - CSU Neptun Constanţa

CS Măgura Cisnădie - SCM Craiova

CSU Târgovişte - HC Dinamo Bitcoin Bucureşti

HCF Piatra Neamţ - SCM Rm. Vâlcea

CS Rapid Bucureşti - CSU Reşiţa

CS Ştiinţa Bacău - HC Zalău

CS Universitatea de Vest Timişoara - LPS Tg. Jiu

CS Dacia Mioveni - CS Gloria 2018 Bistriţa Năsaud