Un duel studențesc în care, pe hârtie, echipa din Reșița este favorită. Cu toate acestea, formația orădeană pregătită de Doina Ardelean, care a câștigat lupta pentru supraviețuire reușind să se înscrie în campionat pe ultima sută de metri, a arătat în repriza secundă din runda anterioară că are un potențial de creștere important. Meciul, contând pentru etapa a doua din Seria D a Diviziei A, se va desfășura duminică, de la ora 15.00, în Sala Polivalentă din Reșița.

În debutul campionatului, orădencele au fost învinse de către o formație care se află într-o poziție diametral opusă din punct de vedere financiar. Dacă despre echipa pregătită de orădeanul Sebastian Tudor se vorbește că ar fi refuzat o finanțare din partea Consiliului Județean Arad, semn că bugetul clubului dispune de fonduri mai mult decât suficiente, CSU Oradea a reușit să perfecteze în ultimele zile transferul unor tinere handbaliste de perspectivă care au completat lotul pentru noul sezon. Acestea au venit în orașul de pe Crișul Repede nu pentru bani ci pentru a fi „șlefuite” profesional de către antrenoarea Doina Ardelean, un om care a pus pentru prima dată mingea în mână mai multor generații de fete în întreaga sa carieră. Și tot pentru că antrenoarea orădencelor este recunoscută pentru munca sa în handbalul feminin românesc, Gheorghe Tadici, cunoscutul tehnician de la HC Zalău, i-a împrumutat în aceste zile două jucătoare (un portar și un inter) de la HC Zalău, formație care activează în Liga Națională.

Maria Țanc, asul din mâneca echipei orădene

În runda inaugurală, CSU Reșița a pierdut 35-29 jocul din deplasare cu formația secundă a lui Minaur Baia Mare. Cu toate acestea, gazdele partidei de duminică sunt cotate cu șanse reale de promovare în Liga Națională alături de Crișul Chișineu-Criș și CSM Târgu Mureș. În schimb, CSU Oradea, în ciuda eșecului cu echipa lui Sebi Tudor, a arătat că are un potențial real de creștere. Progresul cel mai semnificativ față de sezonul precedent, după jocul din prima rundă, pare să îl aibă Cristina Abodi, tânăra jucătoare marcând nu mai puțin de 9 goluri. Tot la acest capitol, un foarte mare câștig prentu formația orădeană pare a fi și tânăra Maria Țanc (împrumutată de la o echipă din Cluj-Napoca), care a arătat o sumedenie de calități în prima rundă aducând atât ca joc (păstrând proporțiile) cât și din punct de vedere fizic cu Cristina Neagu, cea mai mare handbalistă a lumii. Aceste tinere talentate pot crește frumos în jurul unor handbaliste precum Cipriana Petric sau Valeria Motogna. Așadar, drumul început din nou aproape de la zero de către CSU Oradea se anunță a fi unul care poate aduce satisfacții cuplului de antrenori Doina și Cristian Ardelean. Cu această ocazie, celui din urmă echipa i-ar putea face un frumos cadou în partida de la Reșița, Cristian sărătorindu-și chiar astăzi ziua de naștere. Pe această cale, departamentul sport al ziarului Crișana îi urează la mulți ani!