Cu un lot în care 7 dintre cei 18 sportivi sunt juniori, CSM Oradea a reluat antrenamentele pentru a pregăti a doua parte a sezonului. Echipa condusă de George Tăutu nu va efectua un cantonament centralizat dar are perfectate câteva amicale puternice până la primul joc oficial din 2019.

Prima ședință de pregătire din 2019, efectuată sâmbătă, în Arena „Antonio Alexe”, a fost practic o reacomodare la efort urmând ca începând de astăzi elevii lui George Tăutu să treacă la treaba serioasă, având câte două antrenamente pe zi. La reunire au fost prezenți 17 handbaliști, singurul absent motivat fiind căpitanul Devid Munea, acesta având o problemă de ordin personal. Dintre cei 17, Răzvan Radu (viroză respiratorie) și Lucian Criste (problemă la spate) au privit de pe margine cum colegii, împărțiți în două echipe, au disputat un meci de fotbal. La reunire a fost prezent și Nicușor Vașadi, directorul sportiv al CSM Oradea.

Interesați doar de jucători de valoare

Lotul de jucători nu a suferit nicio modificare, nefiind totuși exclus ca până la finalul acestei luni echipa să fie completată pe posturile deficitare. „Vom vedea dacă lotul va suferi modificări până la sfârșitul lunii ianuarie. Ne dorim întărirea echipei cu jucători de valoare iar aceștia, trebuie să recunoaștem, nu sunt ușor de transferat”, a decalrat George Tăutu.

Amicale cu două prim-divizionare

Orădenii au perfectate până în acest moment câteva amicale puternice. Astfel, în perioada 11-12 ianuarie, CSM Oradea se va deplasa la Timișoara unde se va duela de două ori cu SCM Politehnica, a 6-a clasată în Liga Națională. Apoi, patru zile mai târziu, pe 16 ianuarie, bihorenii vor evolua la Cluj cu Universitatea, o altă prim-divizionară dar care ocupă ultimul loc în primul eșalon. Totuși trebuie reținut faptul că diferența valorică dintre divizii este uriașă. Cum tânărul tehnician al CSM Oradea își dorește ca până la primul meci oficial echipa sa să dispute cel puțin un joc de verificare pe săptămână, a doua clasată din Seria D a Diviziei A (CSM Oradea) va înfrunta foarte probabil, tot în deplasare, în săptămâna 21-27 ianuarie, pe CSM Școlar Reșița, liderul cu victorii pe linie (8) din Seria C a Diviziei A. Nu este exclus ca până la reluarea campionatului orădenii să mai dispute și alte amicale.

Meciul pentru locul I

CSM Oradea a terminat prima parte a sezonului pe locul al doilea în Seria D A Diviziei A, cu 21 de puncte având un bilanț de 7 victorii și trei înfrângeri. Lider este Szejke Odorhei, nimeni alta decât adversara din primul joc oficial al anului, formația din Harghita având cu un punct mai mult decât bihorenii. Așadar meciul programat a se disputa pe 2 februarie în Arena „Antonio Alexe” este practic derby-ul seriei care va decide prima clasată. Obiectivul pe termen scurt al echipei de handbal masculin este totuși construirea unei echipe în care să se regăsească cât mai mulți tineri. „Am revenit la antrenamente cu aceleași gânduri cu care am început sezonul. Obiectivul principal este construcția unei echipe de viitor în care să reușim intergrarea a cât mai multor juniori”, a mai spus George Tăutu, antrenorul CSM Oradea.

Lotul CSM Oradea: George Duma, Daniel Marchiș și Robert Ene (toți trei portari), Adrian Mihăilescu, Codrin Zamfir, Szasz Csongor, Andrei Ivancov, Vlad Bondor, Petre Pomian, Bogdan Cîrchea, Răzvan Radu, Cosmin Liberț, Devid Munea, Cătălin Crăciun, Eduard Szilagyi, Alexandru Sabău, Ștefan Bandi și Lucian Criste.