Nu mai puţin de 12 medalii au reuşit să-şi adjudece tragătorii de la C.S. Crişul Oradea la Cupa României la tir cu arcul. Obiectivul iniţial era de 8 medalii, însă pregătirea şi-a spus cuvântul.

Cupa României la tir cu arcul, desfăşurată în acest weekend la Complexul Sportiv „Anena” din Aninoasa (jud. Hunedoara), a demonstrat încă o dată valoarea şcolii orădene de tir cu arcul. Arcaşii legitimaţi la C.S. Crişul Oradea au obtinut rezultate excelente la toate categoriile unde au concurat. Astfel, la copii compound au ocupat întregul podium prin Matei Piloca, Luca Suciu și Florian Bologan. La junioare 2 compound, Cezara Batyin locul I și Raisa Demian locul II, iar la cadete Iulia Creţu locul I şi medalia de aur, Alexandra Ierina locul III, medalia de bronz (locul 2 Erdely Stana, SCM Deva). La junioare compound, Ada Luncan locul I şi medalia de aur, Mara Mihociu locul II medalia de argint (locul III Bianca Rusu, C.S. Saga Bacău). Categoria juniori a adus încă o medalie de argint prin Sergiu Pallag.

Dar cele mai importante rezultate sunt cele de la arc olimpic copii, categorii foarte disputate și unde de obicei alții fac legea, unde orădenii au învins categoric, la diferenţe mari de scor, atât la fete, prin Adrienn Haragos (580 de puncte), cât şi la băieţi, prin Maximilian Vidican (548 de puncte), ambii locul I şi medalie de aur!

Rezultatele constant excelente ale arcaşilor orădeni se datorează şi susţinerii NATO Charity Bazaar, Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Turism Felix, Blue Container Aleşd, ReBoxed şi Banca Transilvania. În Bihor se organizează singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, fiind înregistrate oficial nouă cluburi şi asociaţii de tir cu arcul, mai multe decât în oricare alt judeţ din ţară. În urma acestor rezultate, C.S. Crişul Oradea a obţinut şi locul II pe ţară în clasamentul pe cluburi.