Stadion: Municipal

Spectatori: aproximativ 100

Marcatori: Pleşa 90+2 / A. Dulca 74

Cartonaş roşu: G. Niţă 64

Dacia Unirea: R. Avram - Gab. Niţă, Pleşa, Moroianu, Manu, Coteţ, Lu, Van den Driest, Ciucureanu (83 Calu), Le Metayer (69 Hampea), Bebey. Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă - Val. Robu, D. Mihalcea, Vitan, Merville. Antrenor: Florentin Petre

Luceafărul: Moga - Gunie, Luduşan, Al. Băican, Moihedja, Mitrică (80 C. Roşu), Prejmerean, Chiorean, Al. Dulca (89 Sg. Pop), Vas. Pop (90+1 Lăsconi), G. Paraschiv. Rezerve neutilizate: Moroz - Kim, Preoteasa, Cote. Antrenor: Cristian Lupuţ.

Arbitri: Claudiu Marcu - la centru; Florin Iacob şi Erchian Ionus - asistenţi (toţi din Constanţa).

 

Luceafărul Oradea a fost foarte aproape de prima victorie în deplasare în această ediţie de campionat, dar s-a văzut egalată în minutele de prelungiri de penultima clasată Dacia Unirea Brăila, deşi a evoluat mai bine de o jumătate de oră în superioritate numerică!

 

Deşi fără trei jucători de bază, Oros, Tînc şi Opriş, Luceafărul a coontrolat partida, dar o neatenţie în defensivă a făcut să nu plece cu toate punctele de la Brăila.

Chiorean (11), Paraschiv (29 ) şi Mitrică (30) au irosit oportunităţi importante de a marca, în timp ce gazdele au replicat doar prin lobul lui Van den Direst (34), dar portarul Moga a fost atent.

Din minutul 64, gazdele au rămas în inferioritate numerică după ce Niţă a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Chiorean. Peste zece minute, echipa orădeană a concretizat superioritatea din teren după ce Alex Dulca a şutat puternic din 6 metri în vinclul porţii adverse (1-0). Se părea că primul succes stagional extern e ca şi rezolvat, dar o neatenţie a apărării orădene a făcut ca Pleşa (90+2) să-l surprindă şi pe Moga cu un şut din 10 metri (1-1).

Două puncte importante pierdute de echipa orădeană, care rămâne, totuşi, deasupra liniei retrogradării, dar la fel de bine s-ar fi putut desprinde de zona locurilor care duc în eşalonul trei.

Urmează un joc mai dificil pentru "luceferi" pe teren propriu, duminică, de la ora 11.00, cu Energeticianul Petroşani, în care au mare nevoie de victorie.