CSM Oradea s-a întors acasă cu două victorii și tot atâtea înfrângeri de la primul turneu al grupei D din European Youth Basketball League la categoria U15, desfășurat la Budapesta. Formația antrenată de Ivan Gemaljevic a pierdut cu Admirals Chișinău, scor 50-95, cu KK Beko, scor 60-73, și a învins Northwestern Basketball Academy, scor 55-45 și pe Budapest Bulls, scor 69-46.

De menționat că echipa din Chișinău a aliniat o echipă alcătuită din opt jucători născuți în anul calendaristic 2006, cu doi ani mai mari decât limita de vârstă admisă. Din acest motiv, rezultatele moldovenilor nu vor fi luate în calcul pentru stabilirea clasamentului în vederea accederii în playoff-ul competiției.

Din lotul echipei orădene au făcut parte Eduard Toth Șerbescu, Andrei Meșter, Flaviu Bolba, Andrei Topai, Amos Farcaș, David Dobă, Mihnea Albu, Rareș Rosmenteniuc, Bogdan Bacuciu, David Băran, Alexandru Morariu, Patrik Laslău, Bogdan Pînzaru și Mihai Ignat. Mihnea Albu și Eduard Toth Șerbescu au fost desemnați MVP-ul, respectiv All Star-ul turneului EYBL.

Cel de-al 2-lea turneu se va desfășura în cursul lunii februarie 2023, la Rijeka (Croația).