Tenismena şteiană Irina Maria Bara, numărul 174 mondial, s-au calificat, ieri, în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului ITF de la Saint-Malo (Franţa), desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 60.000 de dolari.

A cincea favorită, Irina s-a impus, cu scorul de 7-5, 6-4, în două ore şi 15 minute de joc, în faţa franţuzoaicei Fiona Ferro, numărul 270 mondial. Următoarea adversară a sa va fi Daniela Seguel din Chile, locul 222 WTA. Pentru prezenţa în optimile de finală ale competiţiei din vestul Franţei, sportiva bihoreană şi-a asigurat 911 dolari şi nouă puncte WTA.

Irina s-a înscris şi în proba de dublu alături de Mihaela Buzărnescu, româncele fiind cotate cu a doua şansă la câştigarea trofeului. La sfârşitul săptămânii trecute, Bara şi Buzărnescu au triumfat în turneul de la Biarritz, dotat cu premii în valoare de 80.000 de dolari.

În turul secund a pătruns şi o altă româncă, Alexandra Cadanţu, locul 167 WTA, cap de serie numărul 4, care a învins-o, scor 6-1, 6-3, pe jucătoarea spaniolă Ivonne Cavalle-Reimers (locul 418 WTA), ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser. În optimi, Alexandra Cadanţu o va înfrunta pe câştigătoarea meciului Chloe Paquet (Franţa, 235 WTA) - Tereza Smitkova (Cehia, 213 WTA).