Invincibilă în campionatul Ligii a III-a, FC Bihor susţine miercuri, de la ora 18.00, primul joc din cele două  cu ACSO Filiaşi din semifinalele barajului de promovare. Echipa orădeană a plecat ieri dimineaţă spre Oltenia, cazându-se la Craiova până în ziua meciului.

Deplasare în ziua jocului la Filiaşi

Aseară, de la ora 18.00, roş-albaştrii au efectuat un prim antrenament, pentru ca în această dimineaţă să aibă programată o şedinţă de pregătire mai uşoară, iar la ora partidei să susţină antrenamentul oficial.

După jocul de miercuri, echipa se va întoarce până la Petroşani, unde va fi cazată peste noapte, joi dimineaţa urmând să-şi continue deplasarea spre Oradea.

 

„Mergem să câştigăm”

Pentru deplasarea de la Filiaşi, antrenorul Florin Farcaş deplasat un lot de 24 de jucători, inclusiv pe Răzvan Gunie, revenit după accidentare. Mijlocaşul se antrenează de o săptămână cu echipa şi a fost pe bancă şi la jocul de sâmbătă de la Peciu Nou, dar nu a intrat, fiind refăcut în proporţie de 60%.

„Am plecat încrezători, pentru că suntem echipa neînvinsă în campionat, jucătorii sunt cu moralul bun. Aşteptăm jocul cu încredere şi cu entuziasm. Am avut tot timpul şi avem şi acum o atmosferă bună în cadrul lotului. Avem un grup unit, o echipă dornică de afirmare, care îşi doreşte foarte mult ca, prin evoluţia avută, să ajungă în Liga a II-a. Vom întâlni o echipă care mai are experienţa barajului de promovare, o echipă cu jucători experimentaţi, cu câţiva jucători de calitate care provin din ligile superioare. Ştim foarte bine că Oltenia produce jucători de calitate, jucători tehnici şi pe acest considerent am pregătit cu atenţie această dublă întâlnire”, a declarat antrenorul principal Florin Farcaş.

Clasată pe locul 2 în Seria 7, ACSO Filiaşi a disputat şi anul trecut un baraj, fiind învinsă în semifinale de CSM Reşiţa. În ultima etapă din play-off, doljenii, care şi-au menajat jucătorii de bază, au fost învinşi (0-2) de a treia clasată, CSM Deva.

 

„Avem miercuri prima bătălie din cele patru pentru a ne atinge obiectivul, acela de a promova. Toată lumea din cadrul clubului este concentrată, este focusată pe acest obiectiv. Noi suntem optimişti, sperăm să avem un rezultat bun miercuri, pentru a lua prima opţiune pentru calificarea în barajul final. Mergem să câştigăm miercuri, pentru că suntem şi favoriţi, dar pe noi este şi presiunea, pentru că noi avem obiectiv. Însă suntem încrezători şi optimişti că vom avea un rezultat bun miercuri. Întrucât este o deplasare obositoare, am hotărât ca echipa să plece de luni”, a afirmat preşedintele FC Bihor, George Tătar.

 

FC Bihor asigură transport gratuit suporterilor echipei pentru jocul de miercuri, iar cei care s-au înscris pentru deplasare sunt aşteptaţi miercuri dimineaţa la ora 6:40, în parcarea de la Stadionul Iuliu Bodola, de unde, la ora 07.00, vor porni spre Filiaşi.

 

Programul jocurilor de baraj din faza semifinală:

 

B1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)

B2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)

B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)

B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)

B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)

B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)

B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)

B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)

B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)

B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

 

Manșa tur a barajelor semifinale are loc miercuri, 22 mai, de la ora 18:00, iar manșa retur se joacă sâmbătă, 25 mai, de la ora 17.30. Finalele au loc pe 1 şi 5 iunie.