Populara acțiune „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, lansată cu mulți ani în urmă, mai precis în 2006, de „presarii bihoreni”, iată, revine în circuit după ce a fost „suspendată” o bună perioadă de timp din cauza pandemiei la nivel mondial care a afectat toate domeniile de activitate.

Se spune că nimic nu este întâmplător, iar acest adevăr poate fi confirmat, cum nu se poate mai bine, în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, deoarece în februarie 2020 a avut loc ultimul meci între „presarii bihoreni” și prietenii lor în locul care a devenit pe parcursul anilor „terenul propriu al presarilor”, Baza Sportivă Delani, patronată de Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu, o locație de vis, cum sunt și altele din Depresiunea Beiușului, unde s-au disputat majoritatea meciurilor dintr-un „campionat” cu lungă durată, unul în care în prim-plan a fost întotdeauna spiritul de fair-play. Iată, după ce restricțiile au început să fie mai lejere, prima acțiune în această iubită competiție județeană, și nu numai, își va consuma startul, azi, tocmai la... Baza Sportivă Delani, deoarece Ioan și Ionuț Cergheș nu se dezmint nici de această dată, dorind să își etaleze calitățile de gazdă, care întotdeauna au fost ireproșabile, dar mai ales să dea startul primei întâlniri într-un loc mult apreciat de practicanții fotbalului pe teren redus. Pe lângă multele surprize plăcute, oferite întotdeauna când „presarii” au fost prezenți la Baza Sportivă Delani, de această dată, suntem fermi convinși că cei prezenți vor avea parte de un „duș” inedit, datorită jeturilor spumante oferite de moderna spălătorie care a fost deschisă oficial de câteva zile de familia Ioan și Ionuț Cergheș, încă o dovadă a hărniciei acesteia.

Putem afirma, fără teama de a greși, că, după ce și-au satisfăcut „stagiul militar” (deoarece pe vremea când armata era obligatorie se făcea un an și patru luni), protagoniștii acestei acțiuni, „presarii” și prietenii lor se vor (re)întâlni mult mai maturi, dar mai ales cu multă poftă de joc în care fiecare jucător va dori să „explice” partenerului de întrecere că el este cel mai... „instruit”. Așadar, azi se va da startul pregătirilor pentru „campionatul” care bate la ușă, pentru că primul meci în care „punctele” contează se va disputa în primele zile ale lunii lui cuptor (iulie) într-un loc încărcat cu multă tradiție fotbalistică, la poalele Munților Apuseni, mai precis la Ștei, unde invitația a fost făcută de ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, și consilierul județean Dorin Boca, două nume cunoscute în lumea fotbalului județean, dar și național, doi oameni de o calitate excepțională, care pe lângă implicarea majoră în comunitatea celor din Depresiunea Beiușului au pe agenda de lucru toate domeniile de activitate, printre care și mișcarea sportivă, ramură în care și-au lăsat, și își lasă, o amprentă vizibilă prin sprijinul necondiționat acordat.  După 16 luni de pauză forțată, populara acțiune „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme” pornește din nou la drum în speranța că va angrena, în etapele ce se vor disputa, atât echipe din județul Bihor, cât și din cele vecine, cu gândul doar la promovarea sportului, dar mai ales la legarea unor prietenii care vor  dăinui în timp, așa cum numai fotbalul, „regele sportului”,  știe să o facă.

Cronicar