FC Bihor a oficialiuat primele transferuri de la reluarea pregătirilor. Clubul orădean a anuţat perfectarea detaliilor contractuale cu trei jucători bihoreni şi completarea staff-ului tehnic.

Ioan Hora (35 ani) şi-a pus semnătura pe un angajament pe două sezoane cu gruparea roş-albastră, iar Ioan Filip (35 ani) şi Ionuţ Ban (27 ani) au parafat contracte pe trei ani.

„Sunt fericit că îmbrac din nou tricoul clubului care mi-a deschis calea spre Liga I. Vin să ajut clubul după 14 ani de când am plecat, și sper ca împreună cu ajutorul suporterilor bihoreni să reușim să/l ducem spre liga I.  Începem un proiect  în care avem nevoie de timp și răbdare, și cu siguranță doar împreună putem reuși. Hai Bihoru!”, a afirmat Ioan Filip, ultima oară în Liga I la FC Botoşani.

Produs al Centrului de Copii şi Juniori al clubului orădean , Ionuţ Ban a fost campion naţional cu FC Bihor U19 şi a debutat la echipa de seniori a clubului de fotbal fanion al judeţului cu gol, pe când avea doar 17 ani şi 11 luni. „Mă bucur că am revenit. Abia aştept să îmbrac din nou culorile oraşului, mă bucur că în acest moment clubul este într-o evoluţie şi pregăteşte un proiect de viitor. Aşteptăm suporterii să ne susțină în continuare ca să facem o surpriză frumoasă în Liga a II-a”, a declarat Ionuţ Ban, care de la începutul acestui an a jucat la Crişul Sântandrei.

Tot de la Crişul Sântandrei vine şi Ioan Hora, care va îmbrăca în premieră tricoul lui FC Bihor. „A fost un target pentru mine. Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac și culorile orașului meu. Mă bucur că am ajuns la FC Bihor și sper să pot ajuta, nu doar să rămânem în Liga a II-a, ci să putem ataca promovarea. Cred mult în acest proiect şi chiar mi-se părea foarte interesant. Noi acum însă trebuie să le luăm pas cu pas, iar ca și grup trebuie să conștientizăm că suntem la început în Liga a II-a, iar sezonul acesta principalul obiectiv este menținerea. Va fi un campionat greu pentru noi mai ales că suntem nou promovată. Dacă suntem concentrați sută la sută, dornici de muncă, cu siguranță vor veni și rezultatele”, a spus Ioan Hora.

Gruparea bihoreană l-a mai prezentat pe preparatorul fizic Maurizio Miele, absolvent al Institutului de Educaţie Fizică din Napoli, masterand în Ştiinţe Sportive la Universitatea din Roma, venind cu o experienţă îndelungată ca preparator fizic al Academiei lui Lazio.

Ulterior, el a activat la nivel de seniori în Serie B din Italia, dar şi în soccerul american, unde a avut mai multe angajamente. Maurizio Miele vine la FC Bihor însă, după ce ultima dată a activat în Bulgaria, la Beroe.

Staff-ul tehnic al echipei FC Bihor are din acest sezon şi un analist video, Lautaro Crispino (31 ani). Argentinianul a absolvit cursul de analist video CONMEBOL Argentina, cursul de analiză de date de la Statsbomb, precum şi un master în scoutingul profesionist. Lautaro Crispino a fost analistul video al naţionalei sub 20 a Venezuelei, al echipei de primă divizie argentiniană Patronato, dar şi al echipei de primă divizie bulgară Beroe, unde a mai lucrat cu noul nostru director tehnic, Gustavo Aragolaza.